• 18/07/2024

Sfinks Mundial XL met kapitein Winokkio, Zap Mama, Mayito Rivera en Slongs

BOECHOUT – Sfinks Mundial XL op het Molenveld in Boechout vindt dit keer plaats van donderdag 26 tot en met zondag 29 augustus met weer een mix van nationale en internationale artiesten.

Zonder twijfel is Mario ‘Mayito’ Rivera, ‘El Poeta de la Rumba’, één van de vijf grootste Cubaanse zangers ter wereld. Meer dan twintig jaar lang was hij de stem en het gezicht van de internationaal befaamde band Los Van Van. Son, Rumba, Afro, Salsa, Bolero of Timba – Mayito Rivera’s zang, tremolo en timbre zijn altijd topklasse. Hij won verschillende awards en samen met Los Van Van een Grammy Award. Ook zijn solo album ‘Negrito Bailando was genomineerd voor een Grammy award in de categorie ‘Best Salsa Album of the Year’ (donderdag om 21 uur).

Het Afro-Europese vrouwenkwintet ZAP MAMA is een begrip in België en ver daarbuiten. Opgericht door de Belgisch-Congolese Marie Daulne, brachten ze een kleine 30 jaar geleden hun eerste album volledig a capella uit. Deze bleef meer dan twintig weken in de Amerikaanse World Billboard Charts staan. Over de jaren heen heeft ZAP MAMA inspiratie geput uit verschillende muziekgenres vanuit heel de wereld. Haar stijl is uiteindelijk geëvolueerd tot een unieke vocale mix van verschillende Europese, Afrikaanse en Amerikaanse ritmes en tradities. De zangvogels van ZAP MAMA verwisselden wel eens Daulne blijft als charismatische frontvrouw een constante (vrijdag om 21 uur).

De roots van Kumbia Boruka liggen in Monterrey, de cumbia-hoofdstad van Mexico. Daar groeide accordeonspeler en bandleider Hernan Cortés op in de jaren ‘80. Hij leerde er  accordeon spelen van Celso Pina en was percussionist van diens band. Samen met Bob Sikou startte Cortés Kumbia Boruka. Naast hun eigen hedendaagse en feestelijke nummers, slaagt de band er in om traditionele cumbias van de jaren zestig nieuw leven in te blazen, gemixt met invloeden van reggae, dub, Afrikaanse muziek en rock, psychedelische gitaar, een uitgebreide ritmesectie en sterke blazers. De Peruviaanse cumbia, chicha genoemd, kan ook niet ontbreken. Het resultaat is een hybride cumbia, nueva cumbia, met felle Zuid Amerikaanse energie. Hier kan je niet op blijven stilstaan, eindelijk dansen. (vrijdag om 22 uur). Rootsriders staat bekend als één van de beste Tribute bands van Bob Marley ter wereld. 40 Jaar nadat Bob Marley overleed zijn zijn teksten en muziek relevanter dan ooit. Rootsriders brengt zoals altijd een mooie mix van minder voor de hand liggende pareltjes en klassiekers die de Marley-liefhebbers óók willen horen. One love. (zondag om 18 uur).

De multidisciplinaire Jaouad brengt een catchy rainbow party. Slongs speelt een opzwepende mix van hiphop, reggae en dancehall. En met de drumshow van Feniks Taiko wanen we ons meteen in Japan. Kinderen krijgen een groot stuk van het terrein, met onder meer een coole speeltuin, unieke springkastelen en een draaimolen. Op het grote podium zorgen De KetnetBand en Kapitein Winokio voor de sfeer. Naast het podium zorgen onder meer Papa Mojito, levensgrote giraffen, fanfare ‘t Akkoord & Majoretski voor de sfeer. Naast muziek kan je ook genieten van de gezellige festivalmarkt, lekker eten en drinken of gewoon chillen op het gras met vrienden. Sfinks Mundial XL volgt de richtlijnen van de overheid. Dat wil zeggen dat elke bezoeker, ouder dan twaalf jaar, een identiteitskaart en Covid Safe Ticket moet laten zien aan de ingang. Meer details kan je hier vinden: https://www.sfinks.be/covid-safe-festival/ Het volledige programma op https://www.sfinks.be/programma/2021/. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten