• 19/05/2024

Septemberkermis in Herentals, bouw sporthal Noorderwijk, brocantefair in Tielen

HERENTALS – Van vrijdag 1 tot en met woensdag 6 september staat de Septemberkermis weer op de Grote Markt in Herentals. Dit is het programma:

Vrijdag 1 september: 15.30 uur: de kermisattracties zijn open, 19 uur: officiële opening van de kermis door het schepencollege, gevolgd door een rondgang voor alle kinderen langs de verschillende kermisattracties onder begeleiding van de Koninklijke Fanfare De Noorderzonen, straatanimatie ‘Racebob’.

Zaterdag 2 september: 15-17 uur clown en ballonplooien.

Zondag 3 september: 15 – 17 uur meet en greet met animatiefiguren Barbie en Ken, Olaf en Elsa van Frozen en Marshall van Paw Patrol.

Dinsdag 5 september: 17  – 19 uur: prikkelarm moment: alle kermisattracties dempen het geluid, dimmen de felle lichten en doven de flikkerende lichten, integratiedag voor mensen met een beperking (in samenwerking met OPH en Rotary Club Herentals).

Woensdag 6 september: 14 – 17 uur: kinderkleurwedstrijd: kinderen kunnen een ingekleurde tekening, die ze hebben ontvangen via de basisscholen van Herentals of via de website van de stad, inruilen voor kortingskaartjes. Deze kaartjes kunnen ze die woensdag inruilen aan de verschillende kermisattracties, familiedag: de kermis is deze dag goedkoper.

Op 18 september start de bouw van de nieuwe sporthal in Noorderwijk. Om de inwoners van Noorderwijk en Morkhoven te informeren over het bouwproces vond er gisteren een infomoment plaats in het oud zwembad van Noorderwijk.

De nieuwe sporthal komt op de locatie van de huidige sporthal. Ze heeft een grote sportruimte met negen badmintonterreinen, drie volleybalterreinen, twee basketbalvelden, een zaalvoetbalterrein, zes grote kleedkamers, sanitaire voorzieningen, een polyvalente ruimte en tal van berg- en technische ruimtes. Bekijk het filmpje onderaan deze tekst. Het gebouw is fossielvrij en maakt gebruik van een warmtepomp om de ruimtes duurzaam te verwarmen en te koelen. Daarnaast is er regenwaterrecuperatie en worden er zonnepanelen geplaatst. Volgens de huidige planning wordt de sporthal in het najaar van 2024 opgeleverd en eind 2024 ingericht. In het najaar van dit jaar volgt er nog een infomoment over de gebruiksregels, de tarifering en het reservatiesysteem.

Voel je je soms onzeker op de (elektrische) fiets en zit je met vragen? Of wil je graag je fietsbehendigheid een boost geven? Dan is de sessie ‘fietsbehendigheid voor volwassenen’ van politiezone Neteland misschien wel iets voor jou. Een lesgever van het verkeerseducatief centrum begeleid je op maandag 4 september, om 10 uur, in het Verkeerspark van Herentals. Schrijf wel vooraf in via de website van Politiezone Neteland.

Zondag 27 augustus, tussen 9 en 17 uur, is het prachtige domein van het kasteel van Tielen voor de tweede keer het decor van een brocantefair.  Een uitgelezen selectie van  brocanteurs presenteert de mooiste vondsten, collectiestukken en curiosa in de schaduw van eeuwenoude bomen in de tuin van het kasteel Tielenhof.

Organisator Daniël Minnebo van De Toverdoos in Vorselaar: ‘Dit is niet zomaar een marktje waarop je een antiek meubel scoort en weer vertrekt. Het kader en de sfeer nodigen uit tot een dagje genieten. Je indrukken rustig laten bezinken kan in de zomerbar en aan de catering. Een live band zorgt voor extra sfeer. De toegangsprijs bedraagt twee euro en er is gratis parking. De ingang vind je aan de Kasteeldreef. Meer info hier  (EM / Foto Brocante Tielen)

https://www.youtube.com/watch?v=FtiesaWpCWc

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten