• 14/06/2024

Seniorenraad Mol testte één van de twaalf gehuchtenwandelingen

MOL – Om hun  deelname aan 10.000 stappen 2.0 kracht bij te zetten, ontwikkelde de  dienst toerisme van Mol per gehucht een 10.000-stappenwandeling die je kan vinden op www.visitmol.be/10000stappen.

Het gemeentebestuur engageert zich vier jaar lang om alle inwoners te motiveren minstens 10 000 stappen per dag te zetten.

Ook in het straatbeeld maakt men de 10 000 stappen meer zichtbaar door flyers, affiches, aangepaste voetgangersbewegwijzering, … zodat iedereen gemotiveerd blijft.

Wist je dat je met 10 000 stappen (of 8 000 voor 65+) per dag al voldoende beweegt voor een goede gezondheid?

Het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s organiseren met steun van Sport Vlaanderen ‘10.000 stappen 2.0.’

Hilde Valgaeren (N-VA), schepen voor volksgezondheid: ‘Wij doen opnieuw mee om onze inwoners aan het stappen te krijgen.’

Nog een nieuwtje dit jaar: rode loperborden. Valgaeren: ‘We bekijken hoe verschillende belangrijke plaatsen in onze gemeente onderling bereikbaar zijn langs toegankelijke wegen.’

‘De rode loperborden duiden dan bijvoorbeeld aan welke weg van het ziekenhuis naar de apotheker het best begaanbaar is en hoeveel stappen die trip waard is.’

Stappen tellen is eenvoudig, makkelijk en motiverend. Er zijn verschillende manieren om je stappen te tellen. Meer info over stappentellers vind je op www.10000stappen.be.

Vanochtend testte de seniorenraad één van de twaalf gehuchtenwandelingen, die 10 000 stappen tellen, uit aan de Galbergen. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten