• 19/06/2024

Senioren- en vrijetijdsaanbod in Duffel, nieuwe welkomstborden voor K’Hooikt

DUFFEL – Lokaal Bestuur Duffel organiseert in samenwerking met de ouderenadviesraad in het najaar enkele activiteiten voor senioren.

Lili Stevens (CD&V, zie foto), schepen van senioren: ‘Zowel in september als in november zijn er verschillende activiteiten voor senioren. Naast een lezing, een sportieve activiteit, bedrijfsbezoeken aan het Diamantmuseum of Den Gouden Haan in Nijlen, kan je ook op uitstap naar Gent of een filmpje meepikken in Cinema Plaza.’ Inschrijven doe je op dinsdag 16 augustus tussen 9 en 12 uur via www.duffel.be/webshop of bij het vrijetijdsloket in het gemeentehuis. Ook na 16 augustus kan je nog inschrijven, indien er nog plaatsen beschikbaar zijn. Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming of verblijf je in een Duffelse zorginstelling? Dan krijg je een voordeeltarief voor de activiteiten van de seniorenweken.

In de week van maandag 15 augustus vinden 1 350 Duffelse gezinnen een enveloppe in de brievenbus met deurhangers. De deurhangers wijzen de weg naar het vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren. In drie enveloppes zit een extra gouden deurhanger verstopt. Wie een gouden deurhanger vindt kan bij het vrijetijdsloket een prijs ophalen.

In Duffel zijn er heel wat jeugdverenigingen, sportclubs en creatieve en artistieke organisaties met een aanbod voor kinderen. Dirk Broes (N-VA), schepen van jeugd: ‘Met de deurhanger-actie wil het bestuur het grote vrijetijdsaanbod extra in de kijker zetten voor het nieuwe schooljaar start. Wie een hobby zoekt kan via https://www.huisvanhetkindduffel.be/ een overzicht van alle verenigingen vinden. Bij elke vereniging vind je contactgegevens, uitleg over de werking en een link naar de website van de vereniging zelf.’ Wie liever een papieren folder gebruikt om het aanbod te ontdekken kan de vrijetijdsgids voor kinderen doorbladeren. Je kan de vrijetijdsgids ophalen bij het vrijetijdsloket in het gemeentehuis, in de bib, het zwembad of sporthal Rooienberg.

Veerkrachtig Koningshooikt organiseert in samenwerking met De Dorpsraad Koningshooikt vzw een ontwerpwedstrijd onder de naam ‘Een kop voor Jut’.

De organisatoren van de wedstrijd ontvingen subsidies om aan de invalswegen van Koningshooikt welkomstborden te plaatsen. Het doel van de borden is: een poorteffect creëren om doorgaand verkeer duidelijk te maken dat ze een dorp binnenrijden en best hun snelheid aanpassen. Deze borden kaderen in een pakket aan maatregelen om de dorpskern van Koningshooikt verkeersveiliger te maken en in te zetten op dorpskernversterking. Onder meer met deze concrete actie wordt verder invulling gegeven aan het realiseren van de opgebouwde visie uit het traject ‘Veerkrachtig Koningshooikt’. In dit traject dachten heel wat Hooiktenaren mee na over de uitdagingen waar hun dorp voor staat. Sabine Leyzen (Open Vld) schepen voor participatie:  ‘‘Kop voor Jut’ biedt iedereen de kans om een ontwerp te maken voor deze nieuwe welkomstborden. We moedigen elk creatief talent aan om deel te nemen aan de wedstrijd. De dorpsidentiteit van Koningshooikt dient herkenbaar te zijn in het ontwerp.’ Er wordt één winnaar geselecteerd. Dit ontwerp wordt het nieuwe gezicht, de kop voor Jut, voor iedereen die Koningshooikt binnenrijdt.  De welkomstborden zullen eind dit jaar in het straatbeeld verschijnen. Deelnemen via https://lier.be/webform/registratie_deelname_wedstrijd_e. (EM / Foto FB)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten