• 19/07/2024

Schoten Geniet een heel weekend lang

SCHOTEN – Van vandaag vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni worden de vertrouwde braderij en het nieuwe concept Schoten Geniet gecombineerd voor een extra feestelijke editie om de handelaars van Schoten in de kijker te zetten. Eten, drinken, muziek, shoppen: er is het hele weekend ontzettend veel te doen en te zien.


Na twee jaar zonder braderij is het ein-de-lijk weer zover. Dit weekend worden de Paalstraat en het Marktplein weer omgetoverd tot een grote feestzone, met een culinair dorp, optredens, de vertrouwde kraampjes doorheen de straat, animatie en nog veel meer. Vorig jaar schitterde Schoten al tijdens Schoten Geniet, dat toen doorging in september, het eerste grote evenement dat werd georganiseerd door de nieuwe handelaarsvereniging Geniet van Schoten.

Dit jaar worden twee feesten gebundeld: omdat door werken de Paalstraat in september niet autovrij gemaakt kan worden, vormen de de braderij en Schoten Geniet één geheel. Je kan je dus verwachten aan alles wat je gewend bent van de braderij, plus alles wat je vorig jaar in september hebt gezien tijdens Schoten Geniet.

Van vrijdag tot en met zondag is de Paalstraat gevuld met kraampjes waar lokale handelaars hun producten of diensten kunnen tonen. Wandel door de straat met eet- en drinkstands, kleding, leuke spulletjes en veel meer. Op het Marktplein kan je het hele weekend het aanbod van de Schotense restaurants ontdekken, en genieten van topartiesten. Ook voor kinderen is het centrum van Schoten dé ideale plek,  want er staat een heus kinderdorp in het midden van de Paalstraat met grime, springkastelen, spelletjes,…

Op het hoofdpodium kon je vanavond meezingen met  Ambiancebeest bij uitstek Filip Bollaert en zijn wijze meester gitarengek Eric Melaerts. Zaterdagavond zijn de headliners ook niet van de minste: op de affiche staan namen als Wim Soutaer & Charles van Domburgh (18 uur), Jean Bosco Safari (16.30 uur) en DJ F.R.A.N.K. (20.30 uur). Zondag geniet je ten slotte van een show van Luc Caals (15 uur), en komt Dirk Cassiers langs met zijn band (16.30 uur).

 

Zaterdag opent de braderij om 10 uur, zondag om 11 uur.

 

Foto’s Ronny MULLENS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten