• 27/05/2024

Schoten brengt lokale bedrijven en werkzoekenden samen, makkelijker evenementen aanvragen

SCHOTEN – Voor de eerste keer organiseert de gemeente Schoten een jobbeurs om lokale bedrijven en ondernemers in contact te brengen met werkzoekenden of mensen die uitkijken naar een nieuwe uitdaging.

Op donderdag 8 februari stellen meer dan twintig  bedrijven uit Schoten (of met een vestiging in Schoten) hun vacatures voor op de eerste Schotense jobbeurs, in samenwerking met VDAB. Een snelle manier om op één plek veel contacten te leggen.

Véronique D’Exelle (N-VA, zie foto), schepen van tewerkstelling: ‘Op de jobbeurs wordt het voor werkzoekenden gemakkelijker om in contact te komen met bedrijven in de buurt, bovendien kunnen lokale werkgevers op hun beurt hun vacatures opvullen met gekwalificeerde arbeidskrachten uit de regio.’

‘Bovendien draagt dit initiatief bij aan de versterking van de lokale economie en het creëren van duurzame werkgelegenheid.’

We zijn ervan overtuigd dat dit evenement een succes zal worden en dat het zal bijdragen aan een positieve toekomst voor zowel werkzoekenden als lokale bedrijven.’

De gemeente zet ook extra in door scholen bij het project te betrekken. Zo worden laatstejaars actief uitgenodigd om aanwezig te zijn op de jobbeurs en krijgen scholen ook de kans om hun vacatures door te geven.

Voor deze jobbeurs werkt Schoten samen met VDAB, die ook aanwezig zal zijn met een infostand én de poetsmobiel.

Huishoudhulpen en professionele schoonmakers zijn al jaren een vaste waarde in de knelpuntberoepenlijst van VDAB.

Om meer mensen te motiveren om in deze sector aan de slag te gaan, rijdt VDAB heel Vlaanderen rond met de VDAB-poetsmobiel.

Bezoekers kunnen er kennismaken met de sector en krijgen er uitleg over de particuliere schoonmaak (bij mensen thuis) en de professionele schoonmaak (bij bedrijven, horecazaken, scholen, woonzorgcentra). Ze kunnen ook een aantal proeven doen om hun kennis over schoonmaken te testen.

De Schotense jobbeurs vindt plaats op donderdag 8 februari, van 15 tot 19 uur in De Kaekelaar in Schoten.

Sinds vorige week vraag je evenementen in Schoten aan op het nieuw online platform. Wat heeft dat voor voordelen? Stel je voor: een superhandig invulformulier dat alleen de relevantste vragen stelt, openbare domeininname en vergunningaanvraag gecombineerd op één vlot platform én een snellere afhandeling van je aanvraag.

 

Paul De Swaef (N-VA, zie foto hierboven), schepen van evenementen: ‘Het nieuwe platform biedt tal van voordelen. Het loket is dynamisch, dus je moet enkel invullen wat relevant is voor jouw evenement. Via het nieuwe platform kan je meteen ook de inname van het openbaar domein aanvragen. Je hoeft je dus niet meer op twee aparte platformen te registreren. Je kan te allen tijde je aanvraag bekijken, opslaan en aanvullen, en alle betrokken gemeentediensten kunnen je dossier raadplegen, waardoor je het maar één keer moet doorgeven.’

Vragen? De dienst evenementen helpt je graag verder via evenementen@schoten.be. Lopende aanvragen gaan niet verloren en worden door ons overgezet naar de nieuwe applicatie. (EM / Foto’s N-VA en Ronny MULLENS)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten