• 17/06/2024

20150311 Brussel Belgium: portret van Koen Kennis, personeelslid bij N-VA op het partijbureau in Brussel

Schoolbuurt veiliger in Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne en Merksem

MERKSEM –  Stad Antwerpen en de districten willen de verkeersveiligheid rond scholen vergroten.

 Met de steun van Vlaanderen zijn er ingrepen gepland in tien schoolomgevingen in de districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne en Merksem.

Eind 2019 startte stad Antwerpen een proefproject in het district Ekeren waarbij tien  schoolomgevingen verkeersveiliger werden ingericht.

Na een positieve evaluatie zet Antwerpen nu verder in op het verkeersveiliger maken van schoolomgevingen. In dat kader vroeg – en kreeg – ze een subsidie van de Vlaamse overheid voor de herinrichting van tien schoolomgevingen.

In Berchem krijgt het kruispunt van de Filip Williotstraat met de Berchemstadionstraat een extra verkeersplateau.

In de Halewijnlaan in Antwerpen wordt in extra verkeerslichten met drukknoppen voorzien. De werken daarvoor zijn al gestart.

In de schoolomgeving van de Oudstrijdersstraat/Maarschalk Montgomeryplein in Borgerhout worden enkele kruispunten verhoogd aangelegd. Ook in de Jozef Posenaerstraat komt er een voetpaduitstulping, zodat kinderen en hun ouders meer ruimte hebben en duidelijker zichtbaar zijn aan de schoolpoort.

In de Galifortlei in Deurne komt er een voetpaduitstulping.

Vandaag werd in de Sint-Bartholomeusstraat in Merksem de eerste verkeersveiliger ingerichte schoolomgeving plechtig ingehuldigd. Er werden een voetpaduitstulping en twee  verkeerplateaus aangelegd.

Dit is de eerste van de tien schoolomgevingen die volledig klaar is.  Verder komen er wijzigingen aan de Gageldenveldenstraat, de Du Chastellei, de Laarsebaan en de Terlindenhofstraat.

Koen Kennis (N-VA, zie foto), schepen voor mobiliteit: ‘De stad en districten investeren al flink in structurele ingrepen die de verkeersveiligheid verhogen, en het is fijn dat we hier ook de steun van de Vlaamse overheid krijgen.’

‘Maar het is ook een kwestie van gedragswijziging van weggebruikers. Alleen door respect te tonen voor elkaar maken we het verkeer in Antwerpen veiliger voor iedereen.’

 Aan de grenzen van alle tien de schoolomgevingen komen grote groene grondmarkeringen met de vermelding ‘School’ in witte letters. Zo vergroot de zichtbaarheid van de schoolomgeving, wat weggebruikers aanmaant tot extra voorzichtigheid. (EM /Foto N-VA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten