• 22/06/2024

School Stapsteen in Mol sluit voor een week volledig de deuren

MOL – Vrije basisschool Stapsteen in Sluis sluit tijdelijk de deuren tot en met vrijdag 26 maart. De sluiting geldt zowel voor de kleuters als de leerlingen van de lagere school.

Deze moeilijke beslissing werd unaniem genomen door de schooldirectie, de gemeentelijke crisiscel en het CLB. Met vijf leerkrachten in thuisquarantaine en meerdere besmette leerkrachten kan de school komende week onmogelijk een veilige schoolorganisatie garanderen.

Gisterenmiddag moest de school nog bijkomend een klasquarantaine invoeren voor de leerlingen van 3A en vijf leerkrachten.

Deze beslissing was het gevolg van het contactonderzoek na de melding van een besmette leerling in de klas. Alle leerlingen van 3A werden vervolgens getest, waarbij vanmorgen drie extra besmettingen werden geregistreerd.

Burgemeester Wim Caeyers: ‘Daarnaast ontvingen we gisteravond de 150 testresultaten van de testbus van afgelopen donderdag. Deze hebben geleid tot drie bijkomende besmettingen: twee leerlingen van het eerste en tweede leerjaar en de klasleerkracht van het zesde leerjaar. Vanmiddag volgde er nog een bijkomende besmetting in het eerste leerjaar. Alle kleuters hebben een negatieve test afgelegd.’

Na een contactonderzoek door het CLB van het zesde leerjaar worden deze leerlingen geïdentificeerd als laagrisicocontact. Dit betekent dat ze niet in thuisquarantaine moeten, maar wel vallen onder de richtlijnen van verhoogde waakzaamheid.

Volgende week dinsdag volgt voor een 150-tal leerlingen (kleuters en kinderen eerste en tweede leerjaar) een tweede coronatest, wat mogelijk nog bijkomende besmettingen oplevert.

Caeyers: ‘In deze moeilijke en onzekere situatie is een tijdelijke sluiting van één week de enige verstandige beslissing. Deze adempauze is hopelijk voldoende om maandag 29 maart coronavrij te kunnen herstarten. We roepen alle ouders op om zich in het belang van een veilige herstart strikt te houden aan de specifieke richtlijnen die gelden voor elke kind.’

De leerkrachten doen hun uiterste best om tijdens deze schoolsluiting afstandsonderwijs aan te bieden. Elke leerkracht werkt voor de eigen klas gepaste initiatieven uit.

Caeyers: ‘We beseffen dat deze verregaande beslissing een enorme impact heeft en volgende week voor de ouders mogelijk tot moeilijke opvangsituaties leidt. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen maakten het evenwel noodzakelijk om het oplopende aantal besmettingen kordaat te stoppen.’

‘De school hoopt op begrip bij de ouders en heeft het volste vertrouwen dat iedereen strikt de richtlijnen opvolgt. Alleen op die manier kan de school op maandag 29 maart veilig herstarten en deze moeilijke periode achter zich laten.’ (EM / Foto FB)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten