• 24/06/2024

Scholenproject ‘Jeugd en toegankelijkheid’ afgesloten met feestelijke slothappening

MOL – Op 23 mei werd het scholenproject ‘Jeugd en toegankelijkheid’ afgesloten met een feestelijke slotviering. Het doel van het project was kinderen beter leren omgaan met personen met een beperking. Acht Molse basisscholen namen hieraan deel. Tijdens het slotmoment deelden de kinderen hun ervaringen en werden er foto’s getoond. Daarna zette het muzikaal gezelschap Gepetje iedereen aan tot meezingen en dansen. Het werd een ‘onbeperkte’ feestelijke middag voor iedereen, met of zonder beperking!

Van 8 maart tot en met 3 mei namen acht Molse basisscholen deel aan het project ‘Jeugd en toegankelijkheid’, gericht op leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar. Het doel was hen beter leren omgaan met personen met een beperking en hen bewust maken dat deze mensen gelijkwaardig zijn en recht hebben op een toegankelijke omgeving.

Tijdens de projectdag deelden mensen met een beperking hun ervaringen over de dagelijkse hindernissen door de onaangepaste omgeving. Aan de hand van praktische opdrachten kregen de kinderen de kans om zelf te ervaren hoe het is om met een beperking te functioneren (blind, slechtziend, rolstoelgebruiker, doof, slechthorend, een ledemaat missen, etc.). Hulpmiddelen zoals rolstoelen, krukken, blindenstok, brailleschrift en gebarentaal kwamen aan bod.

Deelnemende scholen waren: Vrije basisschool Millekemol (Millegem), Gemeentelijke basisschool Klim-Op (Ginderbuiten), Vrije basisschool Wezel, GO! Basisschool De Spoorzoeker (Centrum), Sint-Jan Berchmanscollege (Centrum), Lagere school Rozenberg (Centrum), GO! Basisschool ‘t Egeltje (Achterbos) en Vrije basisschool De Toren (Achterbos).

Meer informatie: 014 27 24 00 of personenmeteenbeperking@gemeentemol.be

Foto’s: Gemeente Mol

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten