• 20/06/2024

Scholen uit heel de provincie maken kennis met XTR in Aldhem Hotel

GROBBENDONK – De Vlaamse overheid stelde een XR-actieplan op. Dankzij dit actieplan zullen scholen XR-materiaal kunnen ontlenen en gerichte vorming krijgen om met XR aan de slag te gaan. Dankzij het Lerend netwerk XR kunnen leerkrachten ook ervaringen uitwisselen met collega’s.

AR, VR en XR zijn termen die niet meer weg te denken zijn in het schoollandschap. Vanaf volgend schooljaar krijgen de secundaire scholen (met een aanbod in tso, bso, buso en dbso) uit de provincie Antwerpen de unieke kans om hiermee zelf diepgaand aan de slag te gaan, ondersteund door de soft- en hardware die gratis door RTC Antwerpen, gevestigd in Geel, ter beschikking wordt gesteld.
Het XR-actieplan is een project vanuit het Departement Onderwijs en Vorming dat zich richt op het gebruik van XR-technologie in het onderwijs. RTC Antwerpen heeft dit project voor Vlaanderen mee uitgewerkt en zal binnen de provincie Antwerpen instaan voor het beheer van de uitleendienst en de ondersteuning van de scholen.

Onder XR verstaan we virtual reality, augmented reality en mixed reality. Concreet gaan de RTC’s provinciaal een uitleendienst opstarten waarbij scholen XR-hardware (VR-brillen, iPads, 360° camera’s) en contextgebonden software per studiegebied kunnen ontlenen. Ter ondersteuning van de uitleendienst zullen de scholen ook kunnen rekenen op de XR Academy die opleiding voor de leraren voorziet.

Vandaag kregen de scholen uit de provincie Antwerpen in het Aldhem Hotel in Grobbendonk in primeur de kans om kennis te maken met uitleendienst en XR Academy. Als kers op de taart kregen de directeurs, ICT-coördinatoren, TA(C)’s en leraren de mogelijkheid de XR-technologieën live te ervaren, werden er lezingen gegeven over (XR-)technologie en het gebruik daarvan in de klas. De XR-uitleendienst is een belangrijke pijler binnen het XR-actieplan.

Verschillende ervaringsdeskundigen kwamen aan het woord en deelden hun kennis met het publiek. Na de lunch werden ze op de beurs warm gemaakt door tien innovatieve bedrijven, echte trekkers in de XR-wereld. Info: https://rtc-antwerpen.be4/

Foto’s Adrie de Kok

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten