• 20/06/2024

Schildering op Sint-Jansvliet, vaccinaties in Erasmus, nieuwe inkomhal Plantin Moretus

ANTWERPEN – Het iconische basketbalplein op de Sint-Jansvliet kreeg de afgelopen week een kleurrijk jasje. Dat ter promotie van het WK 3×3 basketbal, dat van dinsdag 21 tot zondag 26 juni in centrum Antwerpen plaatsvindt.

De schilderwerken liepen vlotter dan verwacht. Vanochtend mocht kunstenaar Yvon Tordoir zijn hypecourt dan ook tonen. ‘Ik ben een echte Antwerpenaar en woon in 2018. Ik heb een verleden als basketter. Ik speelde ooit nog bij de jeugd van Sint-Jan en Oxaco in Boechout. Ik heb gebasket tot mijn vijftiende. Nadien ben ik gaan studeren in het kunstonderwijs en had ik er geen tijd meer voor. Ik werkte al eerder voor de stad. Vandaar dat ze bij mij terecht zijn gekomen. Door de weersvoorspellingen hebben we met ons vijfkoppig team van Aerosol Kings hard doorgewerkt. Op vijf dagen was het court klaar. We hebben eerst een aantal ontwerpen voorgesteld. Eén van de voorwaarden was dat de ‘A’ van Sporting A prominent aanwezig was. Ze in het fel rood schilderen was geen optie. Daarom hebben we voor andere, minder scherpe, maar wel opvallende, kleuren gezorgd.’ Meer over de grondtekening kon je eerder lezen via https://antwerpspersbureau.be/grondtekening-op-sint-jansvliet-als-aanloop-naar-wk-3×3-basketbal/

Zowel stad als district zijn bij het project verbonden. Peter Wouters (N-VA), schepen voor sport: ‘Het district Antwerpen stelde het plein ter beschikking en heeft de toelating aan ons gegeven om de schildering te laten aanbrengen. De financiering gebeurt door de departementen communicatie en openbare werken van mijn collega schepen Erica Caluwaerts (Open Vld).’ Charlie Van Heuffel (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘3×3 is echt wel de toekomst. Daarom dat wij in 2021 het voormalige basketterrein in Park Spoor Noord hebben omgevormd naar een 3×3-veld.’

In Antwerp Expo zijn er de afgelopen dagen 9 230 mensen gevaccineerd. Vanaf vandaag wordt er opnieuw gevaccineerd in ZNA Sint-Erasmus in Borgerhout, en dit elke woensdag. Bij grote drukte wordt er ook op andere dagen en op andere locaties gevaccineerd.

Stad Antwerpen nam vandaag de grondig vernieuwde inkomhal van sportcentrum Plantin Moretus in Borgerhout officieel in gebruik. Enkele jaren terug besliste de stad om de inkomzones van haar sportinfrastructuur stapsgewijs te vernieuwen op een uniforme manier, zodat ze in de toekomst één herkenbare stijl hebben. Die kenmerkt zich voornamelijk door een open balie met veel ruimte en licht.

De onthaalbalie werd naar de inkomdeur getrokken, waardoor zowel de klanten van het zwembad als die van de sporthal een directer onthaal krijgen. Daarnaast werd er meer openheid gecreëerd naar zwembad en sporthal. Door twee grote ramen ziet de bezoeker vanuit de inkomzone meteen mensen sporten. Tot slot kwamen er twee nieuwe vergaderlokalen die kunnen gebruikt worden door vaste gebruikers, zoals clubs, en ook door externen. De sanitaire blokken werden in een nieuw jasje gestoken. Er werd gewerkt met een rubbervloer, omdat die slijtvast én onderhoudsvriendelijk is. De ruimte wordt nu verlicht door ledlampen, zoals dat ook in de zwemhal en sporthal zelf al het geval was. Alle buitenramen, de stookketels en alle technieken daarrond werden vernieuwd. Boven de inkomzone werd enkele jaren geleden ook al een groendak aangelegd.

Edwin MARIËN

Foto Jasper LEONARD  video Guy Van Antwerpen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten