• 12/07/2024

Schiet alle virusdeeltjes uit de lucht met videogame van UAntwerpen

WILRIJK – Dankzij de vaccins is er perspectief: nog enkele maanden en we krijgen het coronavirus klein. Of zou het toch al sneller kunnen?

Met de game Corona Combat biedt UAntwerpen immers iedereen de kans om de strijd aan te gaan met het virus. Rector Herman Van Goethem: ‘Een uitnodiging om samen te spelen, dat doet de studenten hopelijk deugd bij de start van het tweede semester.’

Kruip in de huid van Pierre, Herman of Erika, en probeer alle virusdeeltjes uit de lucht te schieten. Opgelet: het virus laat zich natuurlijk niet onbetuigd en neemt jou ook geregeld onder vuur.

Krijg je corona onder de knoet? Dan wacht je misschien wel eeuwige roem in de lijst met highscores. Ziehier Corona Combat in een notendop.

De ludieke computergame – alle gelijkenissen met de oerklassieker Space Invaders berusten op toeval – wordt door de Universiteit Antwerpen gelanceerd bij de start van het tweede semester.

Van Goethem: ‘De cijfers in ons land blijven gelukkig min of meer onder controle. Maar we zijn nog niet verlost uit deze crisis. Veel mensen, en dat geldt zeker ook voor onze studenten, hebben het moeilijk, vooral op mentaal vlak.’

‘We zetten extra in op begeleiding en proberen hen op verschillende manieren een hart onder de riem te steken, bijvoorbeeld met een computerspelletje.’

Corona Combat is er in de eerste plaats voor de studenten van de Universiteit Antwerpen. De bekende graffitikunstenaar Yvon Tordoir, aka Rise One, kondigde de komst van de game de voorbije dagen aan met enkele coole tekeningen op de verschillende campussen.

Van Goethem: ‘Maar iedereen kan het spelletje spelen. Zo willen we een verbindende boodschap uitsturen. Laat het spelletje een symbool zijn voor de strijd die we allemaal samen voeren. We nodigen de studenten dan ook uit samen te spelen, bijvoorbeeld in een battle of the faculties.’

Wie speelt, kiest eerst een van de drie avatars. Pierre (Van Damme), Herman (Goossens) en Erika (Vlieghe) doen natuurlijk een belletje rinkelen: de drie experts van de Universiteit Antwerpen zijn al een jaar belangrijke stemmen tijdens deze gezondheidscrisis.

Corona Combat werd vandaag officieel gelanceerd. Op maandag 22 februari worden de highscores bekendgemaakt. Infectiologe Erika Vlieghe en epidemioloog Pierre Van Damme kregen de eer om het eerste potje Corona Combat te spelen. Vooral Vlieghe was er snel mee weg.

Vlieghe:‘Zo’n dingen zijn niet goed voor de bloeddruk. Het is met dit spelletje een beetje zoals met de epidemie: als je even niet oplet, slaat het virus toe.’  Hier kan je meespelen www.coronacombat.be (EM/Foto Universiteit Antwerpen)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten