• 20/06/2024

Schepenwissel binnen N-VA-fractie in Niel

NIEL – Tijdens de gemeenteraadszitting van vanavond in Niel is Kelly Breugelmans (N-VA) aangesteld als nieuwe schepen in Niel.

Ze volgt partijgenoot Sven Van Gysel op, die de politiek verlaat omwille van medische redenen en die zelf nog maar een goed jaar geleden schepen werd.

Breugelmans zetelt sinds 2019 in de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn. Vanaf nu treedt ze ook toe tot het college van de gemeente en het vast bureau van het OCMW.

Breugelmans wordt bevoegd voor openbaar domein, openbaar groen, milieu en klimaat, alsook voor de Buitenschoolse Kinderopvang.

Deze laatste bevoegdheid neemt ze over van Eddy Soetewey (N-VA), die voortaan toerisme en erfgoed onder zijn hoede neemt.

Het nieuw samengestelde college van burgemeester en schepenen bekrachtigde de bevoegdheidsverdeling.

Als lid van de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn wordt Breugelmans opgevolgd door Roxanne Leysen.

Breugelmans: ‘Dit is niet de manier waarop ik schepen wenste te worden, maar ik ga met veel energie aan de slag en hierbij mijn engagement voor onze fijne gemeente verder concreet invullen.’

Van Gysel: ‘Kelly en Roxanne zijn bijzonder bekwame en gemotiveerde mandatarissen. Ik wens hen, en de volledige beleidsploeg, veel succes toe.’ (EM / Foto N-VA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten