• 23/05/2024

Schepen van onderwijs Jinnih Beels ging naar scholen in Antwerpen en Deurne

ANTWERPEN – Zoals ieder jaar bezocht Jinnih Beels (Vooruit, zie foto) vandaag, woensdag 1 september, een aantal Antwerpse scholen bij de start van het nieuwe schooljaar. Wegens de coronamaatregelen zal ook dit schooljaar nog anders verlopen dan gewoonlijk. De schepen focuste zich op de uitdagingen van zowel de afgelopen periode als de opstart van het nieuwe schooljaar.

Niet overal was het feest vandaag. In opdracht van Stedelijk Onderwijs moet Basisschool De Kriebel uit Deurne zeven klassen schrappen. De kinderen die er nu schoollopen hebben wel de zekerheid gekregen dat ze er mogen blijven tot en met het zesde leerjaar. De inkrimping zal geleidelijk worden doorgevoerd vanaf volgend schooljaar.

Beels ging eerst naar het Sint-Norbertusinstituut aan de Noorderlaan, waar de afdeling SNOR HBO5 verpleegkunde een nieuwe locatie vond en vervolgens naar De Leerexpert in Deurne. Daarna was het de beurt aan K’Do in de Schildersstraat.

GO! basisschool K’DO had in juli haar intrek moeten nemen in een gloednieuw gebouw op Nieuw Zuid, maar op 18 juni stortte een gedeelte van de school in aanbouw in. Ondanks de start op de oude locatie in de Schildersstraat werd de eerste schooldag toch een feest voor de kinderen.

Het vorige schooljaar eindigde in mineur voor de kinderen en het team van GO! basisschool K’DO. Door de instorting van het nieuwe gebouw moest er in allerijl gezocht worden naar een tijdelijke locatie voor de 220 kinderen van de basisschool, in afwachting van een definitieve oplossing. Met dank aan AP Hogeschool, de stad en de bereidwilligheid van de buren, kan K’DO opstarten in de Schildersstraat en wordt de Plaatsnijdersstraat op schooldagen een speelstraat. Daarnaast kan de school opnieuw beschikken over een stuk van de museumtuin zodat de kinderen tijdens de speeltijden buiten kunnen spelen.

Danielle Van Ast, algemeen directeur van GO! scholengroep Antwerpen: ‘Tijdens de zomervakantie hebben we voortgewerkt aan een oplossing op langere termijn. Onze scholengroep heeft een paar weken geleden een concrete locatie op tafel gelegd voor een modulair pand op Nieuw Zuid. Tot onze grote spijt werd dit voorstel vrijdagavond niet weerhouden.’

‘Er zijn op dit moment nog een vijftal andere locaties die tot de mogelijkheden behoren. We gaan nu in overleg met de ouders van de school en onderzoeken welke van deze locaties haalbaar is voor iedereen. Gepaste huisvesting vinden om de periode naar een definitieve nieuwbouw op Nieuw Zuid te overbruggen, is nog steeds onze prioriteit. Het is pas als alle partijen blijven streven naar een goede oplossing dat we kunnen bieden waar de kinderen recht op hebben.’

Voor de 220 kinderen van GO! basisschool K’DO is de eerste schooldag in ieder geval goed verlopen. Zij werden hartelijk verwelkomd door hun leerkrachten en maakten kennis met het nieuwe en toepasselijke jaarthema ‘Een nieuw avontuur’. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten