• 24/06/2024

Schaatsers maken plaats voor rolschaatsers in Mechelen, college gaat op stap

MECHELEN – Vanaf vandaag kan je de rolschaatsen aanbinden in ISCM. De schaatsbaan liet het ijs smelten voor de zomerbreak, waardoor de betonpiste twee maanden vrij komt te liggen. Je kan er iedere woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag terecht in de pop-up rollerskating, met disco-avond op vrijdag. De overige dagen is de piste beschikbaar voor eventverhuur. De pop-up blijft rollen tot en met vrijdag 21 juli.

Vorige week liet Ice Skating Center Mechelen (ISCM) het ijs smelten voor de zomerstop tot en met zondag 30 juli. Schaatsen is dus niet langer mogelijk naast de cinema, maar de ruimte met betonpiste bood andere mogelijkheden. ISCM-manager Kathleen Geerts: ‘Een summer pop-up rollerschaatsbaan leek ons een heel tof idee. Er ligt al een betonpiste die ideaal is als ondergrond. En rollerskating komt qua techniek in de buurt van schaatsen, waardoor we de link ook leggen met het schaatsseizoen. Met ons programma willen we zowel kinderen, jongeren als volwassenen charmeren. Voor die laatste groep starten we vanavond met onze ‘Roll back to the 80’s & 90’s party’ met live dj.’ Tijdens de feestelijke opening vanmiddag kregen de jonge rollerskaters de kans om te proeven van de sport. ISCM nodigde immers scholieren uit om de pop-up piste in te rijden. Een 40-tal leerlingen van De Bel en Ter Elst bonden hun rolschaatsen aan. Daarna was het de beurt aan het grote publiek.

Burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld): ‘Deze pop-up initiatieven kunnen we als stad enkel aanmoedigen. ISCM zorgt enerzijds voor een creatieve en optimale invulling van hun infrastructuur, dat anders leeg staat. Anderzijds bieden ze ook een laagdrempelig, nostalgisch alternatief aan voor schaatsen, en dat voor alle leeftijden. Het aanbod in Vlaanderen is niet al te groot, dus Mechelen wordt twee maanden lang de hotspot voor rollerskating.’ Nog tot en met 21 juli kan je de rolschaatsen aanbinden in ISCM. Je kan deze huren of je eigen gerief meebrengen. De schaatsbaan last daarna een korte stop in, en gaat op 31 juli weer van start met het ijsseizoen. Info: https://iscm.be/nl/home/

Traditiegetrouw vindt het wekelijks college van burgemeester en schepenen plaats op maandag in het Huis van de Mechelaar. Maar daar komt vanaf maandag 5 juni verandering in. Vanaf dan vergadert het stadsbestuur één keer per maand op locatie in één van de wijken en dorpen. Het stadsbestuur neemt op die manier de gelegenheid om op stap te gaan in de wijken en dorpen en in dialoog te treden met de buurtbewoners.

Rina Rabau Nkandu (Groen), schepen van participatie: ‘Vanaf maandag 5 juni starten we met een aangepast concept. We trekken opnieuw naar de wijken en dorpen. Bedoeling is om nog dit jaar in alle dorpen langs te zijn geweest. De formule wordt aangepast. Zo kiezen we er niet voor om in een klassieke theateropstelling de bewoners te ontvangen zoals vroeger, maar krijgen de buurtbewoners de kans om heel interactief en informeel in gesprek te gaan met de burgemeester en schepenen over thema’s die zelf belangrijk vinden. Een speed-date als het ware.’

Vooraf aan de speed-date krijgen de aanwezigen nog een korte presentatie op basis van de tweedelige informatiebrochure over het beleid die de afgelopen weken bij elke Mechelaar in de bus is gevallen. Het stadsbestuur neemt vooraf aan de speed-date ook de tijd om een plaatselijk project te bezoeken en zal dus ook haar wekelijkse vergadering ter plaatse houden in één van de wijk- of dorpshuizen.

De aftrap van het ‘college op stap’ wordt in Leest gegeven. Alle Leestenaars kregen hiervoor ook een uitnodiging in de brievenbus. In september is Walem aan de beurt. Vervolgens trekt het bestuur naar Hombeek, Heffen en tot slot Battel. (EM / Foto Stad Mechelen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten