• 19/06/2024

Sanne Laurijssen (Zoersel) pakt goud, zilver voor Lore De Schepper (Bonheiden)

LOKEREN – Op het BK veldrijden in Lokeren worden vandaag vier titelraces gereden. Tijdens de ochtendsessie pakten twee Antwerpse meisjes een medaille. Sanne Laurijssen uit Zoersel greep het goud bij de nieuwelingen, Lore De Schepper (zie foto) uit Bonheiden was zeer tevreden met zilver bij de junioren.

In beide wedstrijden was van spankracht geen sprake. Bij de junioren won Moors met 50 seconden voorsprong op De Schepper en zomaar eventjes twee minuten op nummer drie, Shanyl De Schoesitter. De Schepper wist al voor de start dat er tegen Moors geen kruid opgewassen was . ‘Ik was vertrokken voor de tweede plaats. Ik heb altijd een mindere start maar naarmate de wedstrijd vordert, schuif ik meestal wel op. De regen maakte het parcours heel lastig. Vandaar dat de afstanden zo groot waren al ligt dit parcours me wel.’

‘Ik was het woensdag nog komen verkennen. Toen was het al niet van de poes en dat werd er vandaag niet beter op. De weg is dan wel mijn hoofddoel maar ik wil me blijven inzetten voor de cross. Nu ga ik op stage naar Spanje met de bond waar we een wereldbeker rijden. Nadien denk ik dat ik in Frankrijk rijd en hopelijk volgt nadien het WK. Vanaf dan zet ik alles op de weg.’ Lore reed trouwens in haar geboorteplaats.

Bij de nieuwelingen domineerde Laurijssen (15). Zij ging van start als topfavoriete en reed de anderen aan diggelen. Zita Peeters werd tweede op 55’’, Schampaert derde op 2’15”. Om haar suprematie nog meer te onderstrepen: negentien rensters namen de start. De wedstrijd duurde 27 minuten en nummer negentien eindigde op elf minuten.

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten