• 27/05/2024

Samenwerkingsovereenkomst voor nieuwe cafetaria van het Klavier

ZOERSEL – De gemeenteraad van Zoersel keurde gisteren, 23 april 2024, de samenwerkingsovereenkomst goed tussen Okra Sint-Antonius, Koninklijke Toneelkring ‘t Jukschot en het Gemeentebestuur over de nieuwe polyvalente ruimte van het Klavier (Achterstraat 22). In augustus vorig jaar werd al beslist dat er een aanbouw zou komen aan Het Klavier. Deze uitbreiding komt er op vraag van de lokale gemeenschap en verschillende verenigingen.

Sinds oktober 2022 biedt het Klavier zijn podium aan toneelkring ’t Jukschot. Maar bij het opvoeren van hun voorstellingen misten ze een cafetaria en moesten ze een tent bijplaatsen of een alternatieve locatie voorzien.

Ook Okra Sint-Antonius is al een tijdje op zoek naar nieuwe infrastructuur, omdat hun huidige prefablokalen aan de Gestelsebaan hopeloos verouderd zijn. Het bestuur van Okra is dan ook zeer enthousiast om binnenkort van de cafetaria van het Klavier hun nieuwe clublokaal te maken.

Het Klavier wordt uitgebreid met een polyvalente ruimte van 165 m². Roel Van Elsacker, schepen voor financiën en cultuur, legt uit: “Met de uitbreiding van het Klavier wordt er niet alleen meer ruimte gecreëerd voor ‘t Jukschot en Okra, maar wordt de zaal ook aantrekkelijker voor andere verenigingen en particulieren om ze te huren. De ruimte kan apart of in combinatie met de bestaande zaal van het Klavier dienst doen als cafetaria bij evenementen, als vergaderzaal of ontmoetingsruimte. De samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe we met minder middelen meer kunnen doen, we spreken hier echt wel van ‘een perfecte match’!”

In de goedgekeurde samenwerkingsovereenkomst staat dat zowel Okra als ’t Jukschot een deel van de inrichting en uitbating van de cafetaria op zich nemen. Jukschot tekende de plannen mee uit en kan voor de uitvoering van de inrichtingswerken rekenen op enkele handige Harry’s in hun vereniging. Het algemene beheer van de cafetaria ligt in de handen van Okra. “Als schepen voor senioren ben ik trots om te zien dat Okra een actieve rol speelt in dit project,” zegt Luc Kennis.

Danny Van de Velde, schepen van openbare werken is ook tevreden met de samenwerkingsovereenkomst. “Het is inspirerend om te zien hoe samenwerking tussen lokale verenigingen en de gemeente kan leiden tot tastbare verbeteringen in onze gemeente.”

De werkzaamheden zijn nog volop bezig, maar ’t Jukschot en Okra hopen dit najaar van de uitbreiding te kunnen genieten. Daarna kunnen ook inwoners en verenigingen de polyvalente zaal huren voor kleinschalige activiteiten.

Foto gemeente Zoersel

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten