• 17/06/2024

Sam Verhoeven stelt het nieuwe seizoen voor en neemt meteen afscheid van Fakkeltheater

ANTWERPEN – Traditiegetrouw stelt het Fakkeltheater eind mei altijd zijn volgend seizoen voor. Vandaag  verzamelden een massa theatermakers en acteurs in de Hoogstraat om samen met directeur Sam Verhoeven het 68ste seizoen voor te stellen.

Sam is aan zijn vijftiende seizoen als directeur bezig en gaf de hint dat hij graag binnen afzienbare tijd de ‘fakkel’ wil overdragen. Het bestuur is trouwens actief op zoek naar gemotiveerde mensen met nieuwe ideeën.

Bijna 25 verschillende gezelschappen maken gebruik van de drie Fakkelzalen. Volgend seizoen spreken we van 64 producties met bijna 600 voorstellingen.  Dat zijn gigantische cijfers voor iedereen die met theater, komedie, musical, jeugdproducties of eenakters te maken heeft.

Ruwweg zijn er eigen voorstellingen, coproducties en gastproducties. Teveel om voor te stellen. Je vindt ze terug in de Fakkelgazet, die 48 pagina’s bevat en te verkrijgen is aan het loket in de Hoogstraat.

De eigen producties doen hernemingen van het succesvolle Hotel Vocal, dat al aan zijn negentiende seizoen begint met nog steeds Daisy Thys en Sam Verhoeven. Ook Chansons Charmantes en Bellissama staan weer op het programma. Nieuw zijn de café-chantans voor de jongsten onder de naam Kleuterlissama.

Bij de coproducties en samenwerking kijken we uit naar de monologen van Rikkert van Dijck en van Jean Bosco Safari. Nieuw is Passie Maandag in het theatercafé waar interessante gasten worden  geïnterviewd met muzikale ondersteuning. Herman Brusselmans en Delphine Lecompte staan al op de lijst.

Vele trouwe partners vind je terug bij de gastproducties met ook vele topartiesten. Thuisfans worden zeker verwend.

Het Achterland bijt in feite de spits af met Minerva veur Altijd. En Jeroen Maes keert nog eens terug met Het Prethuis en de komedie de Padelburen met Wim Stevens, Tine Priem en Martine De Jager.

Loge10 heeft drie producties met ‘De vrouw in het zwart’, dat al 30 jaar speelt in de Londense West-End. Gaslicht neemt je mee naar het Victoriaanse Londen en om in de Britse trillergeest van Loge10 te blijven is er ook nog Lady Agatha over het leven van de misdaadauteur  met Lynn Van den Broeck.

En natuurlijk is er ook één van de gevestigde toppers voor de Kersttijd: de kerstkomedie van de Sven de Ridder Company met de naam Secret Santa.

Luc Caals geeft ook nog voor het negende jaar zijn Nieuwjaarsdrink van ’t stad en hier zien we ook Martine de Jager terug.

Fakkeltheater is een theater zonder enige vorm van subsidie maar met een dankbaar publiek in het hartje van Antwerpen. Info: www.fakkeltheater.be.

Gust CHARRIN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten