• 19/04/2024

‘Expo peoples’ Sacha Krinstinsky

Sacha Krinstinsky exposeert ‘Peoples’ op Nieuw Zuid

ANTWERPEN – Sacha Krinstinsky (°1977 Namen), woont en werkt in Antwerpen) brengt de kracht van abstractie naar voren in het publieke bewustzijn. Hij onderzoekt de diepere relatie tussen menselijke verbinding en individualiteit binnen ons visuele landschap en legt deze bloot door middel van fotografie, gevonden beelden en schilderijen.

In zijn serie ‘Peoples’ riep Krinstinsky mensen op om hun gezicht te laten zien. Met hulp van zowel online, als de geschreven pers, genereerde hij een natuurlijke aantrekkingskracht van mensen die bereid waren om voor zijn lens te staan. 88 personen reageerden op zijn oproep, waarbij elke ontmoeting een ander gezicht toevoegde aan zijn tentoonstelling. Zijn kunstwerken bewegen tussen de thema’s verbinding en individualiteit. In Nieuw Zuid Expo bood Triple Living een common ground aan voor de dynamische relatie tussen deze twee polen.

In zijn portretkunst vermijdt Krinstinsky realisme, in plaats daarvan legt hij de nadruk op intensiteit, expressie, vorm en kleur. Met een palet van oliepastels, spuitverf en acryl brengt hij pulserende lagen aan op foto’s en doeken, waardoor zijn werk een verscheidenheid aan visuele energie krijgt. Hij vangt de verschijning van mensen op
een suggestieve manier, om hen te bevrijden van hoe ze denken dat ze op een portret zouden moeten staan. Hierbij daagt hij het publiek uit om verder te kijken dan slechts hun fysieke gelijkenis.

Tot donderdag 14 maart is de expo te bezichtigen op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur in Expo Nieuw Zuid, Michel De Braeystraat 51b, Antwerpen. Er is een betaalparking in het gebouw zelf.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten