• 21/06/2024

Toerisme Rupelstreek pakt uit met nieuwe website en tal van wandelingen

BOOM  – Toerisme Rupelstreek gaat volop voor het concept ‘Toerist in eigen land.’ Men heeft er niet stilgezeten en kan het toeristisch seizoen opstarten met enkele leuke (ver)nieuwde producten die volledig coronaveilig zijn.

Aangezien online communicatie steeds belangrijker wordt heeft men de website www.toerismerupelstreek.be in een heel nieuw kleedje gestoken. De nieuwe website geeft op een overzichtelijke manier al de toeristische activiteiten weer. De bezoeker vindt er snel en éénvoudig zijn weg en krijgt zo nog meer zin in een bezoek aan de Rupelstreek. Daarnaast is Toerisme Rupelstreek sinds eind 2020 eveneens terug te vinden op Instagram (toerisme_rupelstreek). Via deze weg probeert men een jonger publiek te bereiken en de digitale zichtbaarheid te verhogen.

De blauwe bruggen, de watertoren, de natuurgebieden… Rumst telt talrijke mooie en fotogenieke plekken. Met #InstaRumst  passeer je langs opvallende monumenten én verborgen parels. De wandeling bestaat uit twee routes die gecombineerd kunnen worden door een verbindingsroute. Sociale media is de dag van vandaag niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Voor jongeren is dit hét communicatiemiddel en hun favoriete inspiratiebron. Toerisme Rupelstreek richt zich met de ontwikkeling van deze route dan ook op hen. Ze zijn ervan overtuigd dat ze de jongeren via #InstaRumst aan het wandelen kunnen zetten en dit terwijl ze de prachtige plekjes van de gemeente kunnen ontdekken.

Wandel je graag en ben je een speurneus? Toerisme Rupelstreekt biedt vanaf juni tot en met eind oktober een wandelzoektocht in Hemiksem aan. Deze zoektocht is laagdrempeling en voor iedereen toegankelijk. Dé ideale bezigheid voor tijdens een vrije namiddag.

Wandelgekte wegens corona en een recordaantal kandidaten op de shortlist: dit wordt ongetwijfeld een topeditie van de wedstrijd Wandeling van het jaar. De wandeljury koos uit al de kandidaten acht wandelingen die een plekje kregen op de shortlist. En ja hoor… ook dit jaar zit de Rupelstreek er weer bij. De wandeling ‘Steenbakkertunnels herontdekt’ dingt mee naar de hoofdprijs. Wandelaars kunnen tot en met dinsdag 31 augustus stemmen voor hun favoriet via www.wandelingvanhetjaar.be . In september maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend. Vanuit Toerisme Rupelstreek zal men een promotiecampagne opstarten om zo de wandeling nog meer in de kijker te zetten. Ze zijn er van overtuigd dat de combinatie erfgoed en natuur én het verhaal van de tunnels een sterke troef zijn in deze wedstrijd.

Axel Boen, voorzitter Toerisme Rupelstreek: ‘Naast de al uitgewerkte producten zijn er ook nog enkele in volle voorbereiding. Zo werken we in het kader van Hoogtij aan een digitale belevingslus en zullen we met picknickarrangementen de gezelligheid en het streeklekkers uit de Rupelstreek in de kijker plaatsen. Doe daar nog eens de bestaande producten zoals bijvoorbeeld de bucketlist ‘Hé jij daar’, de vele wandel-en fietsbrochures én het aanbod van de partners bij en je hebt meer dan voldoende om gezellig te vertoeven in de Rupelstreek. Je moet het niet ver gaan zoeken om ten volle te genieten van je vrije tijd. Geniet van de mooie dingen, dichtbij huis.’ (EM / Afbeelding Toerisme Rupelstreek)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten