• 21/06/2024

Ruggeveldbrug geopend, fysieke zitdagen voor invullen belastingaangifte

DEURNE – Vandaag is de Ruggeveldbrug ingehuldigd, de fietsbrug over de Ruggeveldlaan. De brug maakt deel uit van de nieuwe fietssnelweg (F107), die het Rondpunt van Wommelgem verbindt met de Stad Antwerpen tot aan de Collegelaan in Borgerhout, waar ze overgaat in de F5. Later volgt nog een brug over de Sterckshoflei.

Tussen Antwerpen en Wommelgem loopt, grotendeels parallel met de E313, de fietsostrade F107. In de toekomst wordt deze fietssnelweg doorgetrokken tot in Ranst. Ter hoogte van de Ruggeveldlaan in Deurne was nog geen directe fietsverbinding tussen de Vaartweg en de Peter Benoitlaan. Fietsers moesten er de Ruggeveldlaan oversteken. Deze ontbrekende schakel werd nu weggewerkt met de aanleg van een fietspad tussen de Vaartweg en de Peter Benoitlaan.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA): ‘Een en ander past in de realisatie van de modal shift (waarbij meer dan 50 procent van de verplaatsingen gebeuren zonder auto). Die modal shift is al gerealiseerd binnen het district, maar niet voor het verkeer van buiten Antwerpen naar Antwerpen centrum  Door veilige en comfortabele fietsverbindingen aan te leggen, zetten we meer mensen op de fiets.’

Stad Antwerpen en FOD financiën organiseren opnieuw fysieke zitdagen om inwoners te helpen bij het invullen van hun belastingaangifte. Daarnaast kunnen inwoners nog steeds een afspraak boeken om hun belastingaangifte te laten invullen bij de FOD Financiën aan de Italiëlei. Telefonisch contact kon al tijdens de coronaperiode, en dat kan nu nog steeds.

Antwerpenaars die een papieren aangifte in een bruine enveloppe ontvingen en die telefonische hulp wensen kunnen rechtstreeks contact opnemen met FOD financiën via het nummer 02 575 56 66 (elke werkdag van 9 tot 17 uur). Daar maakt men dan een afspraak om de aangifte telefonisch te laten invullen of om langs te komen in één van de kantoren van FOD financiën aan de Italiëlei. Personen met een voorstel van vereenvoudigde aangifte, kunnen op het nummer 02 575 44 50 bellen.

Vanuit verschillende hoeken kwam er opnieuw vraag naar fysieke afspraken en zitdagen voor kwetsbare groepen, die menselijk contact nodig hebben om hun aangifte in te vullen. Om aan die nood te voldoen, stelt de stad locaties ter beschikking waar medewerkers van de FOD Financiën een aantal dagen uitzonderlijk aanwezig zullen zijn om aangiftes te verwerken. Kwetsbare burgers kunnen een afspraak maken via vier partnerorganisaties (CAW, Saamo, CM en De Voorzorg) voor een bepaalde zitdag. Zij krijgen dan een afspraak in een van drie sociale centra.

Tom Meeuws (Vooruit), schepen voor Sociale Zaken: ‘We kennen allemaal de stress die ontstaat als onze belastingaangifte moet ingevuld worden. Er is daarom nu goed nieuws. Na de contactloze coronajaren, kan je nu weer fysiek terecht op het vertrouwde adres aan de Italiëlei, waar experten je met raad en daad bijstaan, die je formulier voor jou invullen. De meest kwetsbaren kunnen nu ook – uitzonderlijk – terecht in drie sociale centra. Dat kan enkel op afspraak via vier partnerorganisaties uit het middenveld, die zich daarvoor geëngageerd hebben.’  De papieren belastingaangifte moet ten laatste op donderdag 30 juni binnen zijn. Via Tax-on-web kan dat tot vrijdag 15 juli. (EM / Foto District Deurne met vlnr: Philip van Acker (N-VA, schepen voor lokale economie), Freddy Lorent (Open Vld, schepen voor openbare werken), Lydia Peeters (Open Vld, Vlaams minister voor mobiliteit en openbare werken), Tjerk Sekeris en Erika Caluwaerts (Open Vld, schepen Stad Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten