• 20/06/2024

Rubenshuis brengt in juli gastronomie, muziek, dans en een sfeerbordeel

ANTWERPEN – Rubens is niet thuis deze zomer. En als de kat van huis is… dan neemt een bende jonge kunstenaars het wel over. Inspiratie in overvloed voor een zomerse programmatie in de lege museumzalen. Uitzonderlijk zorgt het muzikaal en verbaal talent van vandaag en morgen voor de ambiance in de barokke zalen van het Rubenshuis, en er wordt er duchtig in de potten geroerd door Seppe Nobels.

Het Rubenshuis sloot op 9 januari de deuren voor een langere periode. Alle kunstwerken en objecten zijn verhuisd en het Rubenshuis is momenteel helemaal leeg. Een ongelofelijke buitenkans om het stadspaleis te laten inpalmen door jong talent. Vanaf woensdag 5 juli zorgen de meest uiteenlopende artiesten voor leven in de brouwerij, met concerten, jams, raves en performances. Zo komen Hantrax, Mahler Student Festival Orchestra, Voetvolk en een heleboel artiesten van Dansende Beren en Full Circle de pannen van het dak spelen. Lotte Dodion verzorgt de soul food met een poëtisch sfeerbordeel.

Niemand minder dan Seppe Nobels en zijn geniale brigade van de Instroom Academy nemen het stadspaleis van Rubens in met hun kookatelier. Zij laten zich volledig onderdompelen in de zestiende en zeventiende-eeuwse eetcultuur. Samen met zijn cursisten stelt Nobels een exclusief menu samen, geïnspireerd op Rubens zijn schilderijen. Wat vinden we terug op Rubens zijn schilderijen? Wat was de lekkernij van het moment? Wat kocht het keukenpersoneel van Rubens op de markt? En wat snoepte Rubens graag tussendoor? Seppe en zijn cursisten presenteren een onvergetelijk menu in de bijzondere setting van het Rubenshuis en laten je op een heel andere manier naar Rubens’ keuken, eetkamer en dienstkamer kijken. Ongetwijfeld een unieke gastronomische beleving. 

Het programma: elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag: Instroom Academy, zaterdag 7 juli: Lotte Dodion, Sfeerbordeel, dinsdag 11 juli: Voetvolk, tryout dans, woensdag 12 juli: Dansende Beren, live met muzikaal talent van morgen, zondag 16 juli: Mahler Student Festival Orchestra, zomers tuinconcert, vrijdag 21 juli: Full Circle x Kofii Pauze & DIMA DIMA, zondag 23 juli: Hantrax, eclectisch-elektronische piano en zaterdag 29 juli: Full Circle x Cadans & Mondingo. Info: https://rubenshuis.be/nl/RubensIsNietThuisDezeZomer?utm_source=prezly&utm_medium=iframely

De tentoonstelling van Gwenny Eeckels op de historische Grote Markt van Antwerpen nadert zijn hoogtepunt met het laatste weekend in zicht. De tentoonstelling heeft een overweldigende respons gekregen van het publiek.

Galerijhouders Jan de Swert en Annemie Kiggen: ‘Met het laatste weekend in het vooruitzicht zijn we verheugd over het succes van deze tentoonstelling op de Grote Markt. We moedigen iedereen aan om deze laatste kans te grijpen en de bijzondere werken van Gwenny Eeckels te ervaren.

Eén van de spraakmakende series in de tentoonstelling is de AI-serie genaamd One day at the museum.’ Deze serie werpt een licht op de impact van AI-technologie en onderstreept de diepgaande absurditeit van dieren die musea bezoeken. Eeckels’ werken in deze serie dagen ons uit om na te denken over de complexiteit van onze moderne samenleving en de invloed van technologie op het beroep van fotografen en de samenleving als geheel.

Je kan de tentoonstelling nog gaan bekijken nu vrijdag, zaterdag en zondag van 13 uur tot 18.30 uur op Grote Markt 10. Info: www.grotemarkt10.be. (EM / Foto Carine DE VOS)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten