• 17/06/2024

Rozemaaipark in Ekeren krijgt nieuwe look, krokusactiviteiten in Antwerpen

EKEREN – Het Antwerps schepencollege keurde het concept voor de tweede fase van de heraanleg van het Rozemaaipark in Ekeren goed. Er komt onder meer een centraal plein en nieuwe speel- en sportplekken. De werken vinden plaats in 2024.

Het Rozemaaipark bevindt zich in het zuiden van Ekeren, tussen de A12 en De Oude Landen. In 2019 werd de eerste fase van de heraanleg gerealiseerd. Met de tweede fase wil de stad een nieuwe, belangrijke stap zetten in de transitie van de woonwijk. Het park met beekvallei zal zorgen voor een belangrijke beeldbepalende structuur voor de hele wijk.

De basis voor het ontwerp komt uit het Masterplan Rozemaai, dat een langetermijnvisie voor de hele wijk bevat. Het Masterplan schetst een toekomstbeeld voor een groene en recreatieve omgeving en schept een stedenbouwkundig kader voor de bestaande en nieuwe bebouwing. Het hart van de wijk is de Donkse Beek, die centraal door het gebied loopt.

Erica Caluwaerts (Open Vld), schepen voor openbaar domein: ‘Ik ben heel blij met de opstart van fase twee. Met fase één creëerden we al een mooie groene long voor de wijk. Vandaar dat we hier ook al mee in de prijzen vielen. Het terug openleggen van de beek en het creëren van een nieuw park geeft een extra boost aan de buurt.’

Een centraal plein fungeert binnenkort als schakelpunt tussen de twee delen van de wijk en verhoogt de beleving van het park voor de buurt. Het is een plek voor ontmoeten, verbinden en verblijven. In het park komen ook nog nieuwe speel- en sportplekken en is er ruimte voor verschillende vormen van recreatie.

Op zaterdag 21 mei organiseert de stad een participatiemoment, waarop buurtbewoners een eerste impressie kunnen krijgen van het ontwerp en mee nadenken over de vormgeving van hun park. Meer info: www.antwerpenmorgen.be/rozemaai

Tijdens de krokusvakantie zijn kinderen van drie tot twaalf  jaar welkom op het Damplein op dinsdag 1 maart en op het Elegastplein in het Europark aan de Linkeroever op donderdag 3 maart. District Antwerpen en JEF filmfestival zorgen voor gratis activiteiten met cinema, knutselen, grime, photobooth, gekke kapsels en glittertattoos.

Kinderen kunnen gratis genieten van een hele reeks films geselecteerd door JEF, het jeugdfilmfestival. De programmatie is terug te vinden op https://jeffestival.be/nl/programma/opblaasbare-cinema/1070. De films zijn voor verschillende leeftijden: van 10 tot 12 uur: drie tot zes jaar, 13 uur tot 14.30 uur: zes tot negen jaar en 14u.30 uur tot 16 uur: negen+.

Stoere prinsessen, leuke dansers, een kleine robot of grote ballerina? De kinderen mogen in hun leukste verkleedkleding komen. Tijdens ‘Carnaval op het plein’ kunnen ze bij de grime en gekke kapsels nóg mooier of gekker of grappiger worden. In de photobooth kan men een gratis foto laten nemen of ze kunnen mee knutselen en hun eigen masker of ster maken voor the walk of fame. (EM / Foto District Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten