• 23/05/2024

Rondleiding in Pieter en Pauwelkerk in Mol, tentoonstelling rond dementie

MOL – Op zondag 30 januari neemt de Molse Gidsenkring je mee voor een begeleid bezoek aan de glasramen van de Sint-Pieter en Pauwelkerk. Geniet van de intense kleuren en kom te weten wie ze geplaatst heeft. Maar vooral, wat vertellen ze ons? Men verwacht je om 14 uur aan de hoofdingang van de kerk, Markt 1. Inschrijven is verplicht en kan tot vrijdag 29 januari, 15 uur, via www.visitmol.be/oppadmeteengids. Voor deze rondleiding betaal je vijf euro. Ben je jonger dan twaalf jaar? Dan is de rondleiding gratis. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard. Hou rekening met de geldende coronamaatregelen.

Je bent welkom tot en met maandag 21 februari op de fototentoonstelling ‘Ik, Jij, Samen MENS’ rond dementie en dit in de bibliotheek, Molenstraat 2. Deze expo toont de sterktes, talenten en mogelijkheden van mensen met dementie. Fotograaf Leo De Bock toont met zijn foto’s dat mensen met dementie wél nog veel dingen kunnen. Tijdens de tentoonstelling zet de bibliotheek haar materiaal rond dementie in de kijker. Deze expo is een samenwerking met Cera en Expertisecentrum dementie Vlaanderen. Kom langs tijdens de openingsuren van de bib: www.gemeentemol.be/openingsuren.

Het gemeentebestuur vernieuwt de erfpachtovereenkomst met de Molse voetbalclub KVV Rauw voor de sportinfrastructuur gelegen langs de Vloeiweidestraat 20. De huidige erfpachtovereenkomst eindigt op dinsdag 3 mei en wordt vernieuwd tot 3 mei 2049.

Het gemeentebestuur is eigenaar van de percelen waarop de sportinfrastructuur van KVV Rauw gevestigd is. Het gaat om twee velden en één duiveltjesveld. Door de nieuwe overeenkomst kan KVV Rauw in ruil voor een kleine vergoeding de infrastructuur ook de komende jaren blijven gebruiken en beheren. Hiermee is de toekomst van de club verzekerd.

Vanaf 1 februari geldt een aangepast uitleenreglement voor het ontlenen van gemeentelijke materialen. Verenigingen en organisaties contacteren vanaf dan de dienst evenementen via 014 33 07 39 of uitleenmateriaal@gemeentemol.be voor alle aanvragen, en niet langer de uitvoeringsdienst. Bovendien verhuist het materiaal naar het magazijn in de Rivierstraat. Aan de deadline van acht weken verandert niets.

Het huidige uitleenreglement dateert van 2011 en was nog niet aangepast aan de werking van de gemeentelijke Evenementenkluis. Daarom boog een werkgroep zich over een nieuwe aanpak. Hierbij vroeg het gemeentebestuur advies aan verenigingen, adviesraden en medewerkers. Op basis van hun feedback kwam het aangepaste reglement tot stand. Je aanvraag doe je nog altijd via de Evenementenkluis. Die werd aangepast, zodat je in detail je aanvraag kan opvolgen. Je ziet onder meer wat je aangevraagd hebt, wat de status van je aanvraag is, waar je de materialen moet ophalen, wat je eventueel moet betalen,…

Pionier is dringend op zoek naar een vrijwillige lesgever Naad. Wegens ziekte van een van de vaste lesgevers zoekt men iemand die alvast tot het einde van dit schooljaar de groep Naad op woensdagvoormiddag kan begeleiden. Ben jij bedreven met naald en draad, wil je je kennis graag doorgeven aan anderen en kan je starten na de krokusvakantie? Neem dan contact op met Pionier via 014 32 27 87, pionier@gemeentemol.be. Meer info: https://www.getouw.be/content/detail/37/cursussen. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten