• 20/04/2024

Rommy’s Zomertuin verhuist tijdens Maanrock, Bonheiden verhoogt fietsveiligheid

MECHELENRommy’s Zomertuin, een geliefd evenement onder gezinnen met kinderen, krijgt dit jaar een nieuwe locatie op Maanrock. Op zondag 27 augustus zal de Wollemarkt omgetoverd worden tot een speelparadijs voor jong en oud. Gezinnen kunnen zich verwachten aan een mix van ontmoeting, ontspanning en actief spelen in een prachtige setting met zicht op de imposante Sint-Romboutstoren.

Tijdens de jaarlijkse familiedag op zondag kunnen kinderen van 12 tot 18 uur zich volop uitleven in Rommy’s Zomertuin. Het evenement heeft zich altijd al gericht op het bieden van een bruisende en gezinsvriendelijke ervaring. Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest: ‘Mechelen Kinderstad, dat geldt ook tijdens onze evenementen. De allerjongste Mechelaars verdienen een eigen plekje op Maanrock. Rommy’s Zomertuin verhuist naar de voet van de Sint-Romboutstoren en komt er terecht in een groene, speelse omgeving. Het lijkt ons de ideale locatie om kinderen meer ruimte te geven tijdens Maanrock. Ook op gewone dagen zie je er vaak kinderen en jongeren spelen. Samen met de programmatie op het Groot Podium belooft het een unieke dag te worden voor kinderen en gezinnen. In de Sinte Mettetuin kan MOES zo zondag een volledig eigen programma aanbieden.’ Kinderen kunnen hun energie kwijt op diverse springkastelen, een uitdagend hindernissenparcours, een speleobox en een verscheidenheid aan reuzenspellen. Kleine kunstenaars kunnen zich dan weer uitleven tijdens creatieve workshops. De inkleding van de Wollemarkt gebeurt in samenwerking met Sportminded vzw.

Abdrahman Labsir (Open Vld), jeugd- en sportschepen: ‘De Wollemarkt is om meerdere redenen een fantastische familielocatie: je zit vlakbij het hoofdpodium van Maanrock, met onze prachtige kathedraal als geluidsbuffer. Anderzijds ademt de site jeugd, met de jeugddienst die hier vroeger zetelde en de gele Opsinjoor als leuke eye-catcher en attractie. Rommy gaat hier vele kinderharten veroveren.’ De Zomertuin is slechts één van de hoogtepunten van de Maanrock-familiedag. Op de Botermarkt (De Speelplaats) vinden  breakdance sessies met Busta Move plaats en op het Groot Podium op de Grote Markt staan optredens van Radio Rommy, #LikeMe, Pommelien Thijs en Niels Destadsbader gepland. Info vind je hier 

De komende periode gebeuren in Bonheiden een aantal structurele werken om de fietsveiligheid te verhogen. De Grote Doelstraat krijgt brede fietssuggestiestroken, de Bruinbeekstraat wordt voorzien van fietspaden en her en der worden op straat fietspictogrammen voorzien. Bart Vanmarcke (Open Vld), schepen van mobiliteit: “Deels wordt de kost gedekt door inkomsten uit het Kopenhagenfonds (330 000 euro).’

In de Grote Doelstraat worden momenteel duidelijk zichtbare fietssuggestiestroken aangebracht. In de Eisenhowerlaan en de Oude Kasteellaan komen op straat fietspictogrammen zodat de straten een fietsvriendelijk karakter krijgen. Aan de uitwerking van de fietsvriendelijke route Grote Doelstraat – Oude Kasteellaan – Eisenhowerlaan wordt 80 000 euro besteed. Parallel worden heel wat fietsstraten voorzien van thermoplastmarkeringen. Deze moeten niet jaarlijks herschilderd worden, wat veiliger én duurzamer is. De Bruinbeekstraat krijgt tot aan de Putsesteenweg en langs de andere kant tot aan de Nachtegalenlaan een fietspad in de twee richtingen waardoor fietsers veilig kunnen oversteken naar de Peter Benoitlaan. Het fietspad langs de Muizensteenweg tot aan de grens met Muizen wordt volledig vernieuwd. De Vlaamse Waterweg start momenteel ook met de verharding van een klein stukje jaagpad op grondgebied Rijmenam. Het project omvat ook twee fietsbruggen. Wandelaars en fietsers krijgen dus de keuze of ze over de verharde of niet verharde oever willen gaan. (EM / Foto Mechelen Feest)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten