• 20/06/2024

Rommelmarkt in Deurne, zoektocht naar uitbater kinderboerderij Wilrijk

WILRIJK – Op zondag 4 juli organiseert Royal Antwerp Bicycle Club de tweedistrictenpijl, een koers die vertrekt in Ekeren en na een traject in Deurne-Noord eindigt in de Boshovestraat in Deurne.

Een dag vol wielrennen waar winkelvereniging Gallifort extra nevenactiviteiten rond organiseert. Een feestelijke rommelmarkt in het eerste deel van de Gallifortlei (zie foto) met eet en drankkraampjes, maar ook lokale ondernemers uit Deurne zullen aanwezig zijn. Ter hoogte van kruising Gallifortlei en Palinckstraat mag je een optreden verwachten en ook voor de kleinsten zal er een springkasteel zijn ter hoogte van de Plankenbergstraat. Meer info via https://www.gallifortlei.be/rommelmarkt/. Na eerst de buurtbewoners dit weekend de kans te gegeven te hebben, kan nu iedereen die wil een standplaats huren op de rommelmarkt. Inschrijven kan via https://www.gallifortlei.be/rommelmarkt/#inschrijven.

Stad Antwerpen en district Wilrijk starten vandaag hun zoektocht naar een nieuwe uitbater voor de kinderboerderij in Wilrijk. Kandidaten dienen een sociale, educatieve en ecologische werking op te kunnen zetten, met bijzondere aandacht voor kwetsbare jongeren.

Op de kinderboerderij leerden verschillende generaties kinderen spelenderwijs hoe het er op een boerderij aan toegaat. Sinds de stopzetting van de overeenkomst met de vorige uitbater in 2019 staat de kinderboerderij leeg en werden er geen activiteiten meer georganiseerd. Met de start van de zoektocht naar een nieuwe uitbater wordt nu een eerste stap gezet om de kinderboerderij in ere te herstellen en open te stellen voor bezoekers.

Stad en district verwachten van de uitbater dat hij op de kinderboerderij ook een zorginvulling uitbouwt voor kwetsbare jongeren uit de bijzondere jeugdzorg. Deze jongeren kunnen dan onder begeleiding zinvolle activiteiten uitvoeren en aldus een doel- en toekomstgericht traject aangaan. Daarnaast dient de uitbater een basisaanbod te voorzien van actieve natuur-, milieu- en landbouweducatiewerking voor scholen, families en kinderen. Zo wordt het een open boerderij die mensen samenbrengt en maatschappelijke meerwaarde biedt. De kinderboerderij vormt een groene buffer tussen de nabijgelegen industriezone Koornbloem-Neerland en de drukte van de Boomsesteenweg. De site heeft een totale oppervlakte van 46 543 vierkante meter en omvat een hoofdgebouw, een leslokaal met sanitair, een lemen bakhuis, een serre, stallen, weilanden en boomgaarden.

Met een concessie voor een periode van achttien jaar wordt de site van de kinderboerderij kosteloos ter beschikking gesteld aan de nieuwe uitbater. De uitbater krijgt een eenmalige toelage om de gebouwen te renoveren en het hele terrein te onderhouden. AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsontwikkeling, zal de oproep in goede banen leiden. Geïnteresseerden kunnen een projectvoorstel onder gesloten omslag indienen bij AG Vespa, en dit uiterlijk op maandag 4 oktober om 14 uur. De beoordeling gebeurt op basis van de kwaliteit van het projectvoorstel en het financiële plan. Meer info via https://www.agvespa.be/te-koop-te-huur/uitbater-gezocht-voor-kinderboerderij-wilrijk#randvoorwaarden. (EM / Foto Deurne Leeft)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten