• 15/07/2024

Roman ’50 tinten tinder’ geeft tips voor de beginnende dater

WIJNEGEM –  Chee is de nickname van Greet Embrechts (zie foto) uit Herentals. Ze is moeder van vier, werkt bij Standaard Boekhandel in het Wijnegemse Shoppingcenter en is een creatieve duizendpoot. ’50 tinten tinder’ is haar debuutroman en is een spinrag van realiteit en fictie.

Chee: ‘Ik ben vijf jaar geleden alleen naar Spanje gegaan nadat mijn relatie voorbij was. Daar heb ik de tinderapp geïnstalleerd. Ik deed dat om mensen te leren kennen. De eerste kerels die ik tegenkwam waren maar niks maar toen ben ik verliefd geworden op een Schot. Die relatie heeft echter maar een weekend geduurd. Nadien heb ik nog diverse ervaringen gehad op Tinder en om die niet te vergeten ben ik beginnen schrijven. Ik ben daar pas in de coronaperiode mee begonnen, op een moment dat ik niet mocht gaan werken. De meeste ervaringen deed ik op tijdens het reizen. Plots kwam het idee ‘als ik daar nu eens 50 tinten van maak’? Niet alles is autobiografisch. Bepaalde dingen heb ik uitvergroot, andere dingen schoner gemaakt of net erger. In het boek zit ook een zijdelings, spannend,  verhaal. Het is uiteindelijk een turf van 470 bladzijden geworden. Hij kost 24,98 euro.’

‘Ik heb er twee jaar over gedaan om mijn eerste 25 ervaringen neer te schrijven. Meestal schrijf ik vroeg in de ochtend. Voordien heb ik voor Boekenmagazine geschreven en toen ik zeilde ook in hun magazine. De meeste gevestigde uitgevers nemen alleen gevestigde auteurs aan. Mijn boek is uitgegeven bij Storyland. Er zijn 300 exemplaren van  gedrukt. Nadien zien we wel hoe het verder loopt. Een vriendin van mij heeft het boek gelezen. Ze vertelde me dat – ondanks het feit dat het niet haar geliefkoosde genre was – ze wel mee was met het verhaal. Dat vond ik leuk om horen. Ze zei ook dat ze keihard heeft moeten lachen met bepaalde situaties. Er zitten zowel komische als heel triestige dingen in. Ik heb het boek opgedragen aan één van mijn tinderdates, George, een Schot. Wie het boek leest weet waarom.’

‘Er komt nog een vervolg op dit boek. Elk verhaal heeft een titel gekregen. Van ‘de goede minnaar’ tot ‘David Bowie.’ Het tweede boek is trouwens zo goed als klaar. Ik denk dat mijn boek een handige handleiding is voor de beginnende daters. Ik hoop dat zij de fouten die ik heb gemaakt, niet zullen begaan. Ik heb heel veel kaf van het koren moeten scheiden. Op de duur heb je wel door waar iets inzit. In het begin trap je in veel dingen. En ik denk toch niet dat ik naïef ben. Anders kan je in rare situaties verzeild geraken. Tussen het aanbod zitten veel fake accounts. Of ik momenteel nog aan het daten ben, laat ik even in het midden. Misschien kan je dat later wel lezen.’’

‘Veel vrouwen durven niet veel en dat vind ik spijt. Ik zou hen zeggen dat ze niet teveel schrik mogen hebben. Tegen mij zegden ze altijd ‘tinder is alleen voor seks’ en toch heb ik er heel veel mooie ervaringen aan overgehouden en mensen leren kennen die vrienden zijn geworden. Ik kom uit een lange relatie. Mij was het niet te doen om aan een nieuwe te beginnen.’

Greet Embrechts signeert haar boek morgen vrijdag 30 september van 14 tot 16 uur in Standaard Boekhandel Herentals en op zaterdag 1 oktober, ook van 14 tot 16 uur, in Standaard Boekhandel Wijnegem Shoppingcenter.

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten