• 27/05/2024

gehuldigde bloedgevers

Rode Kruis afdelingen Duffel-Putte-SKW vieren feest

Duffel – Met vereende krachten vanuit één centraal bestuur worden de drie gemeenten bediend. De bevolking kan rekenen op veel actieve, geschoolde vrijwilligers die per jaar zorgen voor honderd preventieve acties, vijftig EHBO-lessen en 28 bloedcollecties.

Katleen Ceusters: “We beschikken over een modern lokaal in het hulpdienstencentrum aan de Spoorweglaan in Duffel. Hier zijn onze ziekenwagen, onze interventiewagen, het EHBO-materiaal en het sanitair materiaal geplaatst. Lesgeven gebeurt in een ruim en comfortabel leslokaal voor onze EHBO-lessen, maar we gaan vaak lesgeven op locatie.”

Vandaag werden de bloeddonoren, sommige van hen hebben al 125 keer bloed gegeven, in de bloemetjes gezet voor hun inzet. De cursisten die hun EHBO-cursus hebben gehaald, kregen een brevet eerste hulp, en negen vrijwilligers werden gevierd voor hun jarenlange, trouwe, belangeloze inzet.

Tot slot werd Ronny Henin, als uittredend voorzitter omwille van het bereiken van de leeftijdsgrens, uitvoerig gevierd voor zijn jarenlange inzet. Maar Ronny neemt geen afscheid; de afdeling kan blijven rekenen op zijn steun.

Foto’s Rode Kruis

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten