• 14/06/2024

Rijrichting Vlaamse en Waalse Kaai wijzigt, wielertentoonstelling in Merksem

ANTWERPEN – Op vrijdag 1 oktober gaat een nieuwe fase in voor de heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken.

Ook de wijkcirculatie verandert dan: in tien straten verandert definitief de rijrichting. Op maandag 11 oktober starten vervolgens nieuwe fases voor de werken aan parking Kooldok en de Van der Sweepstraat. 

Vanaf 1 oktober worden de Waalse- en Vlaamsekaai tussen de Van der Sweepstraat en de Verviersstraat opnieuw opengesteld voor verkeer, nu parking Steendok af is.

De aannemer neemt geen ruimte meer in op de rijbaan, maar werkt wel nog verder, namelijk aan de eerste fase van het nieuwe park op de Gedempte Zuiderdokken.

Daar legt hij paden, groenzones, een sportterrein en een plein aan en plant hij in het voorjaar de nieuwe bomen en planten. Een aantal straten wijzigen van rijrichting op 1 oktober.

De nieuwe rijrichtingen zijn definitief en blijven ook na de werken van kracht in de Gijzelaarsstraat, Kasteelstraat,  Museumstraat (deels), Namenstraat, Pourbusstraat, Verviersstraat, Vlaamsekaai (deels),  Waalsekaai (deels), Wapenstraat en Verschansingstraat.

Vanaf 11 oktober start de bouw van de inrit voor Parking Kooldok. Dan zal de noordelijke kant van de Waalsekaai onderbroken worden ter hoogte van huisnummer 8. Deze werken eindigen midden april 2022.

Op dezelfde datum beginnen ook een aantal werken aan de Van der Sweepstraat en omgeving. Eerst werkt de aannemer aan de laatste fase van de straat zelf. Later, vanaf maandag 1 november, aan het fietspad aan de kant van de Gedempte Zuiderdokken.

Vervolgens tussen eind november en eind december aan de heraanleg van de Gentplaats. Het autoverkeer heeft steeds één rijstrook ter beschikking richting Scheldekaaien. Voor fietsers is telkens een omleiding voorzien.

Het WK wielrennen vindt – zoals iedereen ondertussen wel weet – in ons land plaats. Antwerpen is de startstad van de wegritten van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september. Bovendien viert de wielerwedstrijd Schaal Sels Merksem zijn 100-jarig bestaan, helaas omwille van corona, wel zonder koers dit jaar.

Om het WK wielrennen in de kijker te zetten en het jubileumjaar van Schaal Sels Merksem te eren, organiseert district Merksem een tentoonstelling van miniatuurrennertjes in bibliotheek Park (Van Heybeeckstraat 28A). Die zijn van de hand van Merksemnaar Martin Schijvens, die als hobby al meer dan 2 500 miniatuurrennertjes beschilderde.

De tentoonstelling loopt nog tot en met woensdag 29 september en is tijdens de openingsuren van de bibliotheek te bezichtigen. (EM) / Plan Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten