• 15/04/2024

Reuzenhonden Bull Machin en Xolo brachten 760.000 toeschouwers naar Antwerpen.

ANTWERPEN – Ondanks het mindere weer kwamen vele Antwerpenaren vandaag samen om afscheid te nemen van Bull Machin en Xolo, de reuzen van Royal de Luxe, in het Zuidpark. Na drie dagen vol show sloot het gezelschap hun bezoek af met een grootse finale.

Hoewel het spektakel wat vertraging opliep, doordat één van de lilliputters ontbrak, konden de toeschouwers in de voormiddag toekijken terwijl het hondenduo ontwaakten. Dit gebeurde met het nodig gesnurk en gekwijl. Geen detail werd over het hoofd gezien, dat bleek toen de sneeuw -en geurmachines werden bovengehaald. Ook een reusachtig dinosaurusbot en pistool werden toegebracht. Na de nodige uitleg van Jean-Luc Courcoult, oprichter van Royal de Luxe, kregen de honden hun laatste training voor de grote finale in de namiddag.

Door regen en wind verzamelden de toeschouwers zich om 16 uurin het Zuiderpark, terwijl Bull Machin en Xolo ontwaakten uit hun siësta op de kaai. De race bleek het trotseren van het weer meer dan waard. Het duurde meer dan twee uur en bestond uit verschillende delen, die het publiek op het puntje van hun stoelen hielden. Bull Machine kreeg onderweg een bionische poot en Xolo werd aan een dopingcontrole onderworpen. Uiteindelijk is het Xolo die de race en dus het dinosaurusbot wint.

Het einde van de race betekent afscheid nemen van Bull Machine, Xolo en Royale de Luxe. Ze bezorgden Antwerpen een onvergetelijk weekend.

Tekst Caro Storms

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten