• 19/07/2024

Retrodagen bij Opnieuw & Co, zorgparkeren in Lier

MORTSEL – Op zaterdag 12 en maandag 14 maart organiseert Opnieuw & Co haar jaarlijkse Retrodagen. Een extra aanbod aan retro en vintage artikelen zal in alle winkels beschikbaar zijn.

Naar traditie organiseren alle Kringwinkels in Vlaanderen in maart de jaarlijkse Retrodag, waarbij er een extra aanbod aan retro en vintage artikelen in de winkels beschikbaar is. Opnieuw & Co doet hier aan mee, en dit jaar niet met één maar twee Retrodagen, op 12 en 14 maart. Op zaterdag kunnen retrofans terecht in de zes Opnieuw & Co-winkels om unieke retrospullen te scoren. Op maandag wordt vervolgens een nieuwe lading retro goederen aangeleverd die de rest van de week verkocht zullen worden.

De Retrodagen zijn intussen een vaste traditie geworden. Opnieuw & Co verwacht in haar winkels dit jaar weer honderden vintageliefhebbers die retromeubelen, maar ook vintagekleding, brocante, servies en andere unieke spullen en hebbedingetjes op de kop willen tikken. Je vindt er schatten uit de fifties tot de nineties. Die ene retroparel die een klant op het oog heeft, kan een echte duurzame meerwaarde betekenen voor zijn of haar huis. Iedereen is welkom van 10 tot 18 uur in de winkels in Duffel, Kessel, Kontich, Lier en de twee winkels in Mortsel.

Vanaf dinsdag 15 maart start men in Lier met zorgparkeren. Dokters, verpleegkundigen en andere zorgverstrekkers vinden niet altijd een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt. Om dit te vergemakkelijken kunnen inwoners met een garage of oprit voor hun woning die voortaan registreren als ‘zorgparkeerplaats’ en zo ter beschikking stellen aan een zorgverstrekker.

Hans Wollants (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘Wie een zorgparkeerplaats registreert duidt die aan met een sticker. Zorgverstrekkers die beschikken over een zorgparkeerkaart kunnen er dan maximaal 60 minuten parkeren. Moet je als bewoner dringend weg en staat de wagen van een zorgverstrekker in de weg, dan kan je bellen naar het gsm-nummer dat op de zorgparkeerkaart staat. De zorgverstrekker verplaatst dan zijn wagen zo snel mogelijk.’

‘Door een zorgparkeerplaats aan te bieden vinden zorgverstrekkers niet alleen sneller parkeerplaats, je zorgt er ook voor dat ze per huisbezoek extra tijd om aan hun patiënt kunnen besteden. Zo draag je bij tot een vriendelijke en solidaire stad zonder dat het je iets kost.’ Een zorgparkeerplaats registreren kan via www.lier.be/zorgparkeren(of tel. 03 8000 300).

Na registratie ontvang je een sticker met het logo van ‘zorgparkeren’ om op de garagepoort of aan de oprit te kleven. Zorgverstrekkers die erkend zijn door het RIZIV of, via de mutualiteit, een erkenning hebben als mantelzorger, kunnen een zorgparkeerkaart aanvragen via dezelfde website. De kaart moet steeds gebruikt worden in combinatie met de blauwe schijf. De zorgparkeerkaart vervangt ook de huidige zorgverstrekkerskaart. In een betalende zone parkeert de zorgverstrekker met de zorgparkeerkaart 60 minuten gratis. Op de stedelijke website komt binnenkort ook een overzicht van alle zorgparkeerplaatsen in de stad. Zorgparkeren is een initiatief van stad Lier en Indigo/Streeteo. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten