• 24/05/2024

Renovatie maakt zwembad Park van Merksem klaar voor toekomst

MERKSEM – Vanaf woensdag 1 mei sluit zwembad Park van Merksem voor een grondige renovatie. AG Vespa voert deze broodnodige vernieuwingswerken uit, waarbij zowel de volledige waterbehandeling als een deel van de technische installatie en de gehele inkomzone worden vernieuwd. Als alles vlot verloopt, opent het vernieuwde zwembad tegen eind dit jaar opnieuw de deuren. Het zal dan een van de duurzaamste én meest uitnodigende accommodaties van de stad zijn. Op 2 mei organiseert Sporting A nog het populaire hondenzwemmen, dat intussen volledig volzet is.

De inkomzone wordt groter gemaakt en krijgt een totale make-over. Hiermee wordt de moderne look en feel van Sporting A doorgetrokken die in de andere reeds gerenoveerde sportaccommodaties werd toegepast. Hiermee wordt de ruimte niet alleen een stuk aangenamer voor zwemmers, maar ook voor wachtende ouders en kinderen.

Centraal in de vernieuwde inkomhal komt een open balie, die dienstdoet als laagdrempelig en klantvriendelijk onthaal. Verder krijgt de inkomzone buiten een overkapping. Zo kunnen bezoekers hun fiets of step binnenkort in een overdekte fietsenstalling plaatsen. Op die manier is het buiten ook aangenamer wachten of verzamelen.

Ook de volledige waterbehandeling van het zwembad wordt vernieuwd. Zo wordt zwembad Park van Merksem – na zwembad Ieperman in 2023 – het tweede stedelijke zwembad dat overschakelt van desinfectie met chloor naar zoutelektrolyse. Met dit proces wordt vanuit het zout op natuurlijk wijze chloride aangemaakt dat het water proper houdt. Verder worden er heel wat nieuwe filters geïnstalleerd en zal ook de betegeling van de overloopgoten volledig vernieuwd worden.

Deze werken zijn misschien minder zichtbaar, maar wel cruciaal voor het comfort van de zwemmers. Bovendien zorgen ze voor een aanzienlijke vermindering van het energie- en waterverbruik, wat de duurzaamheid van het bad een flinke boost geeft.

De renovatie wordt meteen ook aangegrepen om enkele andere herstellingswerken uit te voeren, zoals het volledig opnieuw voegen van de betegeling van het instructiebad.

Op 2 mei organiseert Sporting A in het zwembad nog een tweede editie van het ‘hondenzwemmen’. Net als in zwembad Ieperman twee jaar geleden zijn voor één keer dan niet de Antwerpse zwemliefhebbers welkom voor een frisse duik, maar wel hun trouwe viervoeters. Het bad wordt hiervoor speciaal chloorvrij gemaakt. Intussen zijn alle plekjes tussen 9.45 en 20.45 uur gereserveerd. In totaal zullen op die donderdag zo’n 132 honden in het bad komen zwemmen. ​

Afbeelding stad Antwerpen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten