• 24/05/2024

Renovatie Duffelse atletiekpiste gaat van start

DUFFEL – De atletiekpiste van het sportcentrum Rooienberg in Duffel is intussen 40 jaar oud. Op verschillende plaatsen is de piste volledig versleten, daarom was een renovatie aangewezen.

Voor dit project neemt het lokaal bestuur Duffel deel aan een groepsaankoop voor atletiekpistes georganiseerd door Sport Vlaanderen. Deze week zijn de renovatiewerken gestart. Ze worden uitgevoerd door de firma Lesuco. Momenteel zijn zij bezig met het verwijderen van de oude toplaag. De piste is door deze werken de komende drie maanden niet toegankelijk voor het publiek.

“Naast het vernieuwen van de toplaag van de atletiekpiste, worden ook de asfaltlagen en de fundering genivelleerd en plaatselijk bijgewerkt. Deze renovatie zal bijdragen tot een betere loopkwaliteit van de piste en hopelijk tot betere prestaties”, vertelt burgemeester Sofie Joosen.

“De atletiekclub AC Duffel is nauw betrokken bij de werken. Als alles goed gaat kunnen we de piste dit najaar opnieuw inlopen”, vult burgemeester Sofie Joosen aan.

Foto gemeente Duffel

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten