• 24/06/2024

Rehabilitatiecentrum Paso a Paso in Santo Tomás in volle groei dankzij extra subsidies

MOL – In de zusterstad van Mol ‘Santo Tomás’, in Nicaragua, is het rehabilitatiecentrum Paso a Paso in volle groei. Dankzij subsidies van het gemeentebestuur werkt partnerorganisatie CDC (Comité para el Desarrollo Comunal) aan de verdere uitbouw van het centrum. Mensen met een beperking worden in het centrum begeleid en versterkt in hun competenties. De betrokken gezinnen worden ondersteund en er wordt gezorgd voor bewustwording bij de brede bevolking.

Het gemeentebestuur kende in 2022 een extra subsidie van 6.500 euro toe aan Santo Tomás voor de verdere uitbouw van het rehabilitatiecentrum. Paso a Paso is een rehabilitatiecentrum voor mensen met een beperking. Gedreven professionals en vrijwilligers bieden de doelgroep een dagprogramma aan. Daarnaast zetten zij zich volop in voor de rechten van deze jongeren en volwassenen. Het team bestaat uit een kinderarts, een leerkracht muziektherapie, een psychologe, een specialist in vroege stimulatie en taalontwikkeling (met 2 vrijwilligers) en een fysiotherapeut. Binnen de werking wordt ook gebruikgemaakt van paardentherapie.

Sinds 1985 heeft Mol een stedenband met de gemeente Santo Tomás in Nicaragua. In een stedenband engageren twee gemeenten zich om op een duurzame respectvolle manier met elkaar samen te werken voor een langere periode. Door kennis, ervaringen, informatie en waar nodig middelen uit te wisselen, willen we komen tot een beter bestuur, een betere kennis van elkaars problemen en een rechtvaardiger wereldsysteem.

In juli trekt opnieuw een Molse delegatie bestaande uit scholieren en volwassenen op inleefreis naar onze zusterstad Santo Tomás. De eerste inleefreis vond plaats in 1997.

Heb je interesse om mee te werken aan onze stedenband? Twijfel dan niet en neem contact op met het Nicacomité. Of kom eens langs op de vergadering of één van de activiteiten zoals het ontbijtbuffet op 2 juni, de zomerwandelingen of de BaoBar by Nica elke 1ste zaterdag van de maand. Iedereen is welkom. Alle info vind je op www.nicamol.be.

Meer info: mondiaal beleid, 014 27 24 00, mondiaal@gemeentemol.be

Foto gemeente Mol

Nicacomité, nicacomitemol@hotmail.com, www.nicamol.be

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten