• 27/05/2024

Regio Neteland opende nu ook Digipunten in Olen

OLEN – Onze samenleving digitaliseert aan een steeds sneller tempo. Solliciteren, werk, administratie,…  veel zaken gebeuren steeds meer online.

Voor heel wat mensen is deze verandering niet vanzelfsprekend. Ze lopen hierdoor het risico om digitaal uitgesloten te worden.

Om hieraan tegemoet te komen, opent regio Neteland op negen locaties in Herentals, Herenthout, Grobbendonk, Olen en Vorselaar Digipunten.

Vanmiddag was het de beurt aan Olen. Zowel in het lokaal dienstencentrum Komie Geire als in de bibliotheek opende er een Digipunt.

Op beide locaties kunnen inwoners voortaan terecht voor gratis digitale ondersteuning. Komie Geire is gelegen aan de Herentalseweg 1 en de bib aan de Oevelseweg 24.

Chris Bakelants (Vooruit – schepen van sociale zaken – in Komie Geire) en Elke Tweepenninckx (Groen – schepen van de bibliotheek – in de Bib) openden de Digipunten. Via een digitale verbinding verzorgden beide schepenen samen de openingsspeech.

De hele dag konden bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een Spotify Karaoke, een mobiele escapegame over online veiligheid of een workshop WhatsApp. Ook konden ze al hun digitale vragen stellen aan experten ter plaatse.

De opening van de Digipunten maakt deel uit van het Digibanken-project waar Neteland op inzet.

 Met dit initiatief streeft men naar een inclusieve digitale samenleving, waarin iedereen volwaardige toegang heeft tot digitale middelen en vaardigheden.

In een Digipunt kan je terecht met al je digitale vragen. Neem je eigen smartphone, laptop of tablet mee of maak gebruik van de beschikbare computers.

Je kan in een Digipunt ook deelnemen aan basiscursussen of workshops waar gemotiveerde lesgevers je op jouw eigen tempo digitale zaken aanleren. En dat allemaal gratis.

Het lokaal dienstencentrum had al een ‘computerhoekje’ waar mensen voor digitaal advies terechtkonden. Onder de noemer ‘Digipunt’ wordt er voortaan nog sterker ingezet op digitale ondersteuning.

Op volgende tijdstippen kan je terecht bij een vrijwilliger in het Digipunt: in Komie Geire op dinsdag van 9 tot 11 uur in de cafetaria en op donderdag van 13 tot 15 uur in de grote zaal en in de bib op dinsdag van 13 tot 15 uur.  Je kan vrij langsgaan. Een afspraak maken is niet nodig. (EM / Foto’s Gemeente Olen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten