• 24/06/2024

Rederij Malinska

Rederij Malinska breidt elektrische vloot uit

MECHELEN – Eind 2022 sloegen de stad Mechelen, handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken en Rederij Malinska de handen in elkaar voor een unieke Shopping Shuttle: op zaterdagen en koopzondagen kunnen shoppers met de boot van de nieuwe parkeertoren aan het Keerdok naar de Haverwerf in het centrum van de stad. Een succesverhaal voor de bezoekers, de ondernemers, de stad en de rederij, die nu haar vloot verder uitbreidt. Vandaag vond de doop plaats van het nieuwste vaartuig.

Elke zaterdag en ook tijdens koopzondagen, pendelen er twee bootjes over en weer. Dit maakte dat de rederij nog slechts één boot over had voor de eigen toeristische rondvaartritjes die ook erg veel aantrek hebben. Daarom besloot de Mechelse rederij een extra boot aan te kopen. Vandaag werd Malinska 4 dan officieel gedoopt door schepenen Greet Geypen en Alexander Vandersmissen die tevens ook meter en peter zijn van de nieuwe boot.

“De Shopping Shuttle boot is ondertussen al meer dan 100 keer uitgevaren. In totaal werden er zo reeds 23.807 passagiers vervoerd over de Binnendijle. Als we terugkijken op het concept van de Shopping Shuttle, dan zijn we over de jaren heen enorm geëvolueerd: denk maar aan de uitbreiding van het aantal routes en het aantal uren. Dat de mensen de gratis pendeldiensten appreciëren, merken we aan de hoeveelheid passagiers die elke week vervoerd worden en de records die regelmatig verbroken worden. De busjes en de bootjes zijn een belangrijk gegeven waarom mensen ervoor kiezen om in Mechelen te komen winkelen. De Shopping Shuttle is een zeer goede maatregel gebleken voor de ondersteuning van ons handelsapparaat in de binnenstad”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Economie.

Met de aankoop van een nieuwe boot wordt er een vervolg geschreven aan het succesverhaal van de Shopping Shuttle over het water.

“Onze stad is in aantrek, ook bij de buurgemeenten. Als we die mobiliteitsstromen kunnen faciliteren en verzamelen, houden we ook het ook binnenstedelijk aangenaam voor onze inwoners en bezoekers. Het is een win-winsituatie voor iedereen. Kiezen voor de Shopping Shuttle is een praktische én duurzame keuze. De drie pendeldiensten zijn een efficiënt collectief en gratis vervoersmiddel die bijdragen aan onze visie op een meer duurzame en toekomstbestendige mobiliteit. Hierdoor verminderen we de verkeersdruk op de stad en verbeteren we tegelijkertijd de mobiliteit. De cijfers liegen er niet om, gemiddeld maken wekelijks meer dan 1500 mensen van de Shopping Shuttles gebruik”, zegt Alexander Vandersmissen, schepen van Mobiliteit.

Rederij Malinska beschikt in totaal over vier boten en is uniek als enige rederij in Europa met een 100% duurzame vloot. De rederij zet op zaterdag twee boten in voor de Shopping Shuttle. Op koopzondagen vaart er één boot. Na tien minuten varen ben je op je bestemming.

“De pleziervaarten zijn in trek en varen over de Binnendijle is almaar populairder geworden. Tel daar de Shopping Shuttle bootjes bij die vele mensen van en naar het stadscentrum brengen. Dan is de vraag soms groter is dan het aanbod, een luxeprobleem. Uiteraard hebben wij niet liever dan dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van onze bootjes, in dat kader werd dan ook de nieuwe boot aangekocht. De Malinska 4 is vanaf nu operationeel en zal wekelijks ingezet worden als pendelbootje om de mensen te vervoeren die gebruik maken van de Shopping Shuttle”, aldus Philip De Prest van Rederij Malinska.

Het gebruik van de Shopping Shuttle is gratis. De stad en handelsorganisatie Mechelen MeeMaken nemen de kosten voor hun rekening.

Foto stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten