• 28/02/2024

Recyclagepunten scoren best in Deurne, Ekeren en Wilrijk – Wandeling in Hoboken

DEURNE – Een recyclagepunt (zie foto) is een mobiele container die elke weekdag op een andere plaats staat. Bewoners kunnen hier terecht met kleine spullen waarvoor je niet moet betalen in een recyclagepark.

Specifiek gaat het om frituurolie, batterijen, hout, ijzer, harde plastic, piepschuim, kledij, porselein, klein gevaarlijk afval, klein elektro en herbruikbare/herstelbare goederen, zoals speelgoed.

De stad organiseerde 118 recyclagepunten, daar maakte 14 962 mensen gebruik van. Op die manier werd 180 ton afval ingezameld. Per recyclagepunt telde men gemiddeld 127 bezoekers. Het best bezochte recyclagepunt ligt in Deurne, op het Wim Saerensplein, dit van het Arenaplein staat op drie (225) en van de Ertbruggelaan op vier (185).

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA): ‘Er is een duidelijke behoefte aan zo’n flexibel systeem. In de top vijf vinden we drie Deurnese locaties. Voor gezinnen die kleiner wonen of geen auto hebben is een rit naar het containerpark niet evident. Een recyclagepunt is dan de oplossing.’

Het op één na drukst bezochte recyclagepunt ligt op het Kristus Koningsplein in Ekeren (267 bezoekers). Op de vijfde plaats staat het punt van de Primulalei op het Wilrijkse Valaar (184) Hier vind je wanneer de container  in je buurt is: https://www.antwerpen.be/info/5f048a841b910e8f7b378564/recyclagepunt

Om het centrum van Hoboken tot in de kleinste details te leren kennen, stippelde het district een nieuwe fotozoektocht uit gebaseerd op één van de vijf wandelingen van het wandelkaartje ‘Van park tot polder’. Deelnemers die hun antwoorden inzenden, maken bovendien kans op een lekkere prijs. Een zoektocht is een gezellige manier om een wandeling te maken, alleen of met het hele gezin. De fotozoektocht is geschikt voor alle leeftijden. De opdracht bestaat erin om de plaatsen te vinden die op de foto’s te zien zijn.

Deze wandeling van 4,5 kilometer speelt zich voornamelijk af in het centrum. In alle rust ontdekken deelnemers het vele groen dat Fort 8 en de parken Sorghvliedt, Broydenborg en Meerlenhof te bieden hebben. Bovendien is de tocht ‘Het Kuierpad’ volledig vlak en dus rolstoel- en kinderwagenvriendelijk met voldoende zitbanken om even te pauzeren. Deze route is één van de vijf wandelingen op het wandelkaartje van Hoboken dat in 2020 gelanceerd werd. Dit wandelkaartje kan gratis afgehaald worden tijdens de openingsuren in de bibliotheek in de Kapelstraat 64. Ze kan ook digitaal geraadpleegd worden op www.wandeleninhoboken.be. De antwoorden kunnen doorgemaild worden voor woensdag 31 maart naar sportantenne.hoboken@antwerpen.be. De winnaars zullen worden gecontacteerd via mail om hun ‘Hobokense’ prijs af te halen.

Carine Leys (N-VA), schepen van sport: ‘Dit is onze elfde plaatselijke zoektocht sinds de start van de pandemie. We blijven als district de nadruk leggen op lokale initiatieven voor jong en oud in onze onmiddellijke omgeving. Na deze zoektocht volgen er nog twee: één in april en één in juli.’ (EM / Foto N-VA Deurne)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten