• 22/06/2024

Recreatiedomein De Schorre wordt in mysterieuze wintersfeer gehuld

BOOM – Tijdens Putteke Winter op vrijdag  10 en zaterdag 11 december wordt Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom in een mysterieuze wintersfeer gehuld. Verlichte paadjes leiden je langs lichtinstallaties, soundscapes en een heuse vuurzone. Uitzonderlijk zal het evenement dit jaar doorgaan zonder drank- of eetkraampjes om het zo veilig mogelijk te maken voor de bezoekers.

Jan De Haes (N-VA), gedeputeerde voor recreatiedomeinen: ‘Provinciaal Recreatiedomein De Schorre wil letterlijk en figuurlijk een licht in de duisternis zijn dit najaar. Daarom hebben we er alles aan gedaan om ons evenement om te vormen tot een veilige winterwandeling. Jong en oud kan zich laten betoveren door de verschillende acts en magische lichtinstallaties. Het domein was nog nooit zo mooi.’

‘Putteke Winter in De Schorre blijft een gezellige winterse wandeling, waarbij het parcours feeëriek verlicht wordt en de mooiste plekjes van het domein extra in de verf gezet worden.’

‘Langs het parcours worden de bezoekers verrast door muziek, vuuracts, dans, maar ook opvallend veel lichtinstallaties. Het gebruik van doorlopende lichtinstallaties zorgt ervoor dat de bezoekers niet moeten wachten tot een nieuwe act begint, wat de doorstroom zal bevorderen. ‘

Om de coronamaatregelen te volgen wordt er op het evenement gewerkt met het Corona Safe Ticket (CST+) voor toeschouwers vanaf twaalf jaar en twee maanden. Zonder een geldige (of scanbare) QR-code en identiteitskaart is het niet mogelijk om het terrein te betreden.

Er wordt ter plaatse geen testing voorzien. Hiervoor ligt de verantwoordelijkheid volledig bij de bezoeker. Het is verplicht een mondmasker te dragen tijdens het evenement voor iedereen vanaf tien jaar. Het is niet toegestaan om drank of eten mee te brengen. Men voorziet  sanitair op verschillende plaatsen.

Er wordt met starttijdsloten gewerkt. Momenteel zijn er voor beide dagen nog tickets te koop. Koop je tickets online want je kan geen tickets ter plaatse kopen. Een ticket kost tien euro en kinderen tot en met drie jaar mogen gratis meegenieten. Ook honden aan de leiband zijn meer dan welkom.

De organisatoren  raden bezoekers aan om met de fiets te komen. Ze voorzien dan ook een ruime fietsenparking ter hoogte van de hoofdingang. Mensen die met de wagen komen kunnen de signalisatie volgen naar de parkings. De parking kost drie euro per wagen en is cash te betalen.

Er is maar één ingang voor het evenement en dat is de hoofdingang van het domein (Schommelei 1). Buurtbewoners kunnen gebruik maken van een speciale uitgang ter hoogte van de Dirkputstraat om het domein te verlaten. Meer info en tickets: www.puttekewinter.be. (EM / Foto Fenn Photography)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten