• 18/07/2024

Recreatie Kleine Nete toegelaten, ELZ Zuiderkempen nodigt 12- tot 15-jarigen uit

GEEL – Naar aanleiding van de extreme regenval vorige week en de daarmee gepaard gaande hoge waterstanden, kondigde gouverneur Cathy Berx een politiebesluit af dat alle vormen van recreatie verbood op het volledige traject van de Kleine Nete op het grondgebied van de gemeenten Retie, Kasterlee, Geel, Olen, Herentals, Vorselaar en Grobbendonk. Dit verbod werd vandaag opgeheven.

Door de aanhoudende regen was het waterpeil in de Kleine Nete fors gestegen. De uitzonderlijke waterstand en de specifieke omstandigheden in het gebied creëerden gevaren voor recreatie op en in de waterloop, waardoor de veiligheid niet gegarandeerd kon worden.

Nieuwe metingen door de Vlaamse Milieumaatschappij tonen aan dat het waterpeil vandaag voldoende genormaliseerd is waardoor het verbod kon worden opgeheven.

De voorbije dagen verstuurden De Waai en De Zoerla alle vaccinatie-uitnodigingen voor de twaalf- tot vijftienjarigen.

Zij hebben wel toestemming nodig van hun ouder(s) of voogd om zich te laten vaccineren. Ondertussen kreeg al meer dan 60 procent van de inwoners uit Eerstelijnszone Zuiderkempen een tweede prik.

Voor vaccinatiecentrum De Waai werd een 900-tal uitnodigingen verstuurd. Voor De Zoerla was dit een 1 000-tal. Op maandag 9 en dinsdag 10 augustus staan de eerste prikken voor de twaalf- tot vijftienjarigen gepland.

Hun tweede prikje is voor maandag 30 of dinsdag 31 augustus. De andere leeftijdsgroepen komen nog in de loop van volgende week en augustus aan de beurt voor hun tweede prik. Dit betekent dat alle personen ouder dan twaalf jaar normaal gezien tegen het einde van augustus een tweede prik hebben gekregen.

Deze week worden 5 362 tweede prikken gezet in De Waai en 3 787 tweede prikken in De Zoerla. Volgende week volgen 3 577 prikken in De Waai en 3 569 prikken in De Zoerla en tijdens de week van maandag 2 augustus 4 011 prikken in De Waai en 2 947 prikken in De Zoerla. Deze week zet De Waai haar 80 000ste prikje en De Zoerla haar 60 000ste.

In totaal is 92,23 procent van de achttienplussers uit de Eerstelijnszone Zuiderkempen een eerste keer gevaccineerd. 63,82 procent van de inwoners uit ELZ Zuiderkempen is al volledig gevaccineerd. 30 359 Gelenaars kregen een eerste prikje. Dit is 91,13 procent van de volwassen bevolking. 65,46 procent of 21 807 Gelenaars zijn volledig gevaccineerd.

In Laakdal heeft 93,11 procent een eerste prik gehad, in Meerhout 91,89 procent, in Westerlo 92,76 procent, in Herselt 93,19 procent en in Hulshout 92,23 procent. Deze week kregen alle personen ouder dan 41 jaar die niet langskwamen voor een vaccinatie een uitnodiging voor een herkansing. Meer informatie vind je op www.laatjevaccineren.be/herkansing-voor-wie-niet-gevaccineerd-is. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten