• 23/06/2024

Recordaantal van 167 teams begint aan baseball- en softballcompetitie

ANTWERPEN – Twee dagen na de Opening Day van Major League Baseball in de USA, gaan ook de Belgische Baseballers en Softballers van start in het nieuwe seizoen 2022. De wedstrijden zijn nog nooit zo vroeg in april begonnen én er zijn nog nooit zoveel teams ingeschreven geweest in de nationale competities.

In totaal nemen er 167 ploegen deel. Dit een absoluut record. In de jeugdreeksen telt men 63 ploegen, 50 teams in de baseballcompetitie – verdeeld over vier reeksen – en 54 in de softballcompetitie. Met name Softball Ladies Fast Pitch en Slow Pitch (voor recreanten ) zijn flink in trek.

Voor de kalendermaker was het een enorme klus om met deze recordaantallen iedereen zoveel mogelijk te kunnen laten spelen in het weekend.

René Laforce, voorzitter van de KBBSF:  ‘We zijn gelimiteerd door het beperkte aantal beschikbare baseball- en softballvelden in België. Extra veldcapaciteit bij bestaande clubs door gemeenten zou meer dan welkom zijn of er zouden nieuwe locaties/clubs moeten bijkomen om zo meer te kunnen spreiden in de toekomst.’

Een ander korte termijn alternatief is het vinden van sponsors die bijvoorbeeld voor verlichting bijspringen zodat er ‘s avonds langer doorgespeeld kan worden.

Dit seizoen zullen er ook extra coaches, umpires en scorers nodig zijn. Er is dus veel werk aan de winkel voor alle vrijwilligers en besturen.

Laforce:  ‘De commissies zijn hard aan de slag om dit te begeleiden en realiseren. Nieuw is een digitaal competitieplatform dat in gebruik genomen wordt om bij de Divisies 1 van Baseball en Softball, Live Online Scoring te kunnen voorzien voor ‘scouts’ en fans.  Uiteraard zijn wij tevreden met deze ledengroei en worden de eerste wedstrijden van 2022 dus vroeg in het seizoen gespeeld om zo alle normale competitierondes volledig te kunnen afwerken.’

Morgen zaterdag 9 april beginnen de eerste wedstrijden in de jeugdreeksen, Divisies 3 en 4 van Baseball, D3 van Softball Ladies en de Slow Pitch, op zondag 10 april gevolgd door onder meer Softball Ladies D1. Baseball op het hoogste niveau in D1 gaat op zaterdag 16 april van start met elf teams. In Softball Men D1 begint de competitie op vrijdag 22 april.

Samenstelling Baseball D1-A: Brussels Kangooroos, DEURNE SPARTANS, HOBOKEN PIONEERS (zie foto), Merchtem Cats, Namur Angels, Zonhoven ; D1-B: BORGERHOUT SQUIRRELS, BRASSCHAAT BRAVES, Gent Knights, Mont-Saint Guibert Phoenix, MORTSEL STARS. De beste drie uit elke reeks komen nadien uit in de playoffs.

Softball Vrouwen D1: ANTWERP EAGLES, Beveren Lions, Brussels Kangooroos, HOBOKEN PIONEERS, Merchtem Cats, CHICABOO’S STABROEK.

Hier spelen de Antwerpse teams hun  thuiswedstrijden: Deurne Spartans, Ruimtevaartlaan 22, Deurne; Hoboken Pioneers, Schansstraat 1, Hoboken; Borgerhout Squirrels, Vosstraat 109, Borgerhout; Brasschaat Braves, Bijsterveld 3, Brasschaat; Mortsel Stars, Luchthavenlei, Mortsel; Antwerp Eagles, Eglantierlaan 10, Wilrijk; Chicaboo’s Stabroek, Hasenpad, Stabroek. De kalender vind je op https://belgiumbaseballsoftball.leaguerepublic.com/index.html

Edwin MARIËN

Foto KBBSF

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten