• 15/07/2024

Ravotten en peuterspeelpunt in Dessel, gratis naar Tabloo voor inwoners van Dessel en Mol

DESSEL –  Vier data, vier locaties, vier thema’s. Deze zomer tovert lokaal bestuur Dessel vier buurtspeeltuintjes in de gemeente om tot echte ravotspots. Met de ravotspots wil lokaal bestuur Dessel buiten spelen extra stimuleren.

Neem jij een duikje in de onderwaterwereld of durf jij in een palmboom te klimmen? Kom je graag een circusact bewonderen of knuffel je liever met schapen? Kom dan zeker mee buitenspelen op één van de themanamiddagen. Naast een heleboel speelmateriaal voorziet men ook steeds een springkasteel en animatie in het thema van de dag. Ook de bibmobiel staat paraat met leuke verhalen. De ravotspots zijn helemaal gratis. Je kan er vrijblijvend tegen betaling wel genieten van een drankje of een hapje bij één van de foodtrucks. Er worden geen zitplaatsen voorzien. Breng dus zeker een stoeltje of picknickdekentje mee.

Hier kan je terecht: woensdag 12 juli: thema onderwaterwereld (speeltuin Campfortstraat, Witgoor), woensdag 26 juli: thema jungle (speeltuin Bottelstraat, Brasel), woensdag 2 augustus: thema circus (speeltuin Gildestraat, Centrum) en woensdag 23 augustus: thema boerderij (speeltuin Lopelandstraat, Heide).

Zin om de wereld van radioactiviteit te (her)ontdekken? Kom naar de expo van Tabloo. De inwoners van Dessel en Mol krijgen gratis toegang in juli en augustus en nadien ook elke eerste zondag van de maand.

In de interactieve expo van Tabloo (zie foto) beleef je de Big Bang en volg je de weg van radioactief afval doorheen een 3D-schouwspel. Je daalt als het ware 225 meter af naar het ondergrondse labo HADES en versnelt zelf de tijd door de BR2-onderzoeksreactor op te starten. Even op adem komen? Trakteer jezelf op iets lekkers in de Bistroo en geniet van het  terras en landschapspark terwijl de kinderen zich kunnen uitleven op het natuurlijke speelparcours. Het bezoekers- en ontmoetingscentrum Tabloo ligt op een unieke plaats in de Gravenstraat 3, vlak bij de site waar radioactief afval veilig en voorgoed geborgen zal worden. Info: www.tabloo.com/nl/desselmol.

Het Antennepunt Huis van het Kind Dessel organiseert, in samenwerking met IBO Dessel, twee keer per maand een Peuterspeelpunt (uitgezonderd schoolvakanties). Het Peuterspeelpunt is gratis.

Tijdens de zomervakantie vindt het Peuterspeelpunt plaats op maandag 10 juli van 9.30 tot 11.30 uur in het Sociaal Huis, Pastorijstraat 2 (ingang zijkant) en op maandag 28 augustus van 9.30 tot 11.30 uur in de bibliotheek, Hannekestraat 1. Ouders zijn samen met hun kindje(s) van nul tot drie jaar van harte welkom. Ook grootouders en andere oppassers verwelkomt men graag.

In de nabijheid van (groot)ouder(s) kunnen de kinderen spelen met leeftijdsgenootjes en hebben ze contact met andere volwassenen. Hierdoor ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden en wordt onder meer de overstap naar het kleuterklasje gemakkelijker. Ook voor babys heeft men leuke dingen om hen te stimuleren.

Ouders kunnen andere ouders ontmoeten. Er kan met elkaar gepraat worden over kindjes en opvoeding en er kunnen ervaringen uitgewisseld worden. Er zijn steeds begeleiders aanwezig die zorgen voor een warm onthaal.

Wil je graag samen met jouw kindje(s) er eens tussenuit? Wil je andere ouders met baby’s en/of peuters ontmoeten? Kom dan zeker eens langs op het Peuterspeelpunt. Info: www.dessel.be/peuterspeelpunt en Facebook: Peuterspeelpunt Dessel. (EM / Foto Gemeente Dessel)  

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten