• 24/05/2024

Rampoefening in AED studio’s simuleerde overval op een diamantcongres

LINT – Vanmorgen vond een grote rampoefening plaats in de AED Studios in Lint. Tijdens de oefening werd een overval op een diamantcongres gesimuleerd.

Die overval liep het grondig mis waarop vier zwaarbewapende daders in het wilde weg begonnen rondschieten en er veel slachtoffers vielen.

Met deze oefening willen alle hulpdiensten zich voorbereiden op noodsituaties om de best mogelijke zorg te verlenen en noodprocedures in de praktijk te brengen.

De oefening was een gezamenlijke inspanning van Brandweer Zone Rand, het UZA – Universitair Ziekenhuis Antwerpen, de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, het Rode Kruis, Campus Vesta apb, de Nationale Politieacademie (ANPA), de Politiezone HEKLA en Lokale Politiezone Rupel, Belgian Federal Police (Directie Special Units van de Federale Politie) en de noodplanningscoördinatoren van Gemeente Ranst en Lokaal bestuur Lint.

De AED Studios stelden hun infrastructuur ter beschikking om deze spectaculaire oefening mogelijk te maken.

De organisatoren blikken succesvol terug op deze rampoefening en bedanken alle deelnemers.

‘Dankzij jullie inzet zijn we weer een stap dichter bij een efficiënte hulpverlening. Oefening baart kunst, zeker in crisissituaties’, zo luidt het. (EM / Foto PZ Hekla)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten