• 23/05/2024

Radja Nainggolan: ‘Over de nationale ploeg wil ik niet meer spreken’

DEURNE – ‘Is dat alles? Ik had hier 300 man verwacht’, zei Radja Nainggolan (zie foto) bij zijn voorstelling vanmiddag in het Bosuilstadion. Er waren een twintigtal journalisten en fotografen, naar Belgische normen een behoorlijk aantal. En Radja had er zin in. Jammer dan ook dat de persconferentie maar tien minuten mocht duren en individuele interviews niet mogelijk waren. Ter vergelijking: de persconferentie van Messi duurde meer dan een uur.

‘Het economische was misschien het belangrijkste in heel dit transferverhaal’, ging Nainggolan van start. ‘In Turkije kon ik het meeste geld verdienen maar Antwerp is behoorlijk ver willen gaan. Ik ben 33, heb voor verschillende grote clubs gespeeld. Bij Antwerp zal ik extra gemotiveerd zijn. Ook Cagliari werd genoemd maar dat aanbod was niet echt concreet. Toen ik mijn contract verbrak met Inter heb ik nooit gedacht dat ik hier zou terecht komen. Ik verwachtte me aan een aantal aanbiedingen vanuit het buitenland maar Antwerp was er als de kippen bij en al bij al was alles snel in orde. Bij Antwerp is er geen technisch directeur dus heb ik onderhandeld met de voorzitter. Na zes dagen was alles geregeld. Ik kom meteen in een andere omgeving terecht: alles verloopt hier een stuk relaxter dan in Italië. Met de voorzitter heb ik bepaalde doelstellingen afgesproken. In België raakt men vele, jonge, beloftevolle voetballers kwijt omdat ze niet goed worden begeleid. Daar ga ik me mee bezig houden. Bovendien is Antwerp een club met heel veel ambitie. Zij hebben het juiste project  om deel van uit te maken. Populair moet ik me niet maken. Dat hebben jullie de voorbije jaren voor mij gedaan. Op de juiste momenten moet je de juiste dingen doen. Voor mij was dat nu: ’terugkeren naar mijn stad.’

De wedstrijd tegen Genk van volgende weekend werd verplaatst. Was Nainggolan er klaar voor? ‘Ik heb heel de voorbereiding met Inter meegemaakt. Nadien heb ik een zevental dagen stilgelegen en vanochtend volgde de eerste training op Antwerp. Ik sta voor 70 procent op peil. Maar zelfs als dat twintig procent is, dan nog wil ik spelen.’ Nainggolan heeft gebroken met de Rode Duivels. Zijn terugkeer naar België verandert daar niks aan. ‘De nationale ploeg? Laat ons daar alstublieft niet meer over praten.’ Of hij vorig jaar wedstrijden van Antwerp heeft gezien? ‘In Italië kan je geen Belgische matchen  bekijken. Neen dus. Ik heb alleen Tottenham-Antwerp gezien. Ik zal vlug merken hoe het niveau hier is. Indien het lager is dan in Italië dan zal ik het wel optrekken. Van de kernspelers ken ik uiteraard Ritchie De Laet. Telkens ik ‘in ’t stad’ was liep ik hem tegen het lijf. Waar dat was? Wanneer we een stapje in de wereld gingen zetten he.’ De transfer van Nainggolan was vorige week groot nieuws in ons land. ‘Dat heb ik wel gemerkt. Daarom heb ik mezelf verwijderd op Instagram. En natuurlijk zal ik nog gaan stappen. Alleen moet je wel weten wanneer je dat kan doen.’

Dat wil niet zeggen dat zijn gezin zich niet bij hem zal voegen. Zijn Italiaanse vrouw en de kinderen komen binnenkort ook naar Antwerpen. ‘Dat ik me thuis zal voelen in mijn stad is wel duidelijk, of zij dat kunnen is nog een open vraag.’ ‘En wat wanneer dat niet zo is?’, wou de journalist van DPG Media weten. ‘Ze moeten luisteren he. Is dat bij jou thuis soms anders?’ Waarna de perschef de journalisten bedankte voor hun komst. Wie dit jaar een verhaal over Antwerp moet maken zal niet naar inspiratie moeten zoeken.

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten