• 17/07/2024

PZ Neteland onderschept drugs, geld en vuurwapen; laat fiets graveren in Herentals

HERENTALS – De politie van zone Neteland onderschepte heel wat drugs en toebehoren. Naast 910 gram cocaïne en 862 gram cannabis nam de politie ook een geldsom van 6 080 euro, een vuurwapen met geluidsdemper en munitie, een voertuig, enkele smartphones en drugsattributen in beslag.

Het was tijdens een zestien uur durende controleactie dat de rechercheurs van PZ Neteland heel wat drugs en geld aantroffen. De buit is het resultaat van drie huiszoekingen in Noorderwijk en Meerhout. Naar aanleiding van de gevonden goederen werden drie mannen gearresteerd. Twee van hen werden door de onderzoeksrechter aangehouden. De derde man werd vrijgelaten onder voorwaarden. Korpschef Pieter Hendrickx: ‘Deze hoeveelheid drugs is uitzonderlijk voor onze middelgrote politiezone. Door deze succesvolle actie en het sterk werk van onze collega’s, staan we weer een stap verder in de strijd tegen drugsgebruik en -handel in Neteland.’ Tijdens de controleactie kreeg PZ Neteland bijstand van een drughond van PZ Regio Turnhout.

De gemeenschapswachten van de dienst integrale veiligheid in Herentals graveren of stickeren jaarlijks 400 tot 600 fietsen. Gegraveerde of bestickerde fietsen zijn na bijvoorbeeld diefstal gemakkelijker terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaar. In de keten van diefstalpreventie is het fietsgraveren of stickeren dan ook een belangrijke schakel. Daarom blijft het stadsbestuur ook dit jaar inwoners overtuigen om hun fiets te laten graveren of bestickeren met hun rijksregisternummer.

Gemeenschapswachten zullen maandelijks op een woensdag- of zaterdagnamiddag fietsgraveren aan het koetshuis in het Stadspark, het Dorpshuis van Noorderwijk of het Dorpshuis van Morkhoven.  Elke maand wordt er een Handelshart Herentals Cadeaucheque verloot onder de mensen die hun fiets hebben laten graveren tijdens de maandelijkse fietsgraveersessie. In het voorjaar gaan de gemeenschapswachten ook de fietsen graveren in de secundaire scholen. In het najaar bezoeken ze de basisscholen. Bovendien kijken de gemeenschapswachten enkele keren per jaar de fietsenrekken in Herentals na. Elke fiets krijgt dan een promotielabel met daarop de datum van de volgende fietsgraveersessie.

Het Agentschap Zorg & Gezondheid van de Vlaamse overheid heeft woonzorgcentrum Sint-Anna in Herentals een erkenning gegeven voor de uitbating van vijf kamers voor oriënterend kortverblijf. De kamers zijn bedoeld voor 65-plussers met een zorgvraag die niet kan beantwoord worden in een ziekenhuis of revalidatiecentrum, die in een onhoudbare thuiszorgsituatie wonen of een bepaald zorgprofiel hebben.

In een kamer voor oriënterend kortverblijf kunnen ze veertien tot 60 dagen verblijven. Tijdens dat verblijf zoekt een multidisciplinair team met een sociaal verpleegkundige, een kinesitherapeut, een psycholoog, een ergotherapeut en een verpleegkundige, samen met de bewoner, zijn familie, andere mantelzorgers en de eerstelijnszorg naar de beste woon- en zorgvorm. Aanvragen voor een oriënterend kortverblijf kan je richten aan de sociale dienst van WZC Sint-Anna, Vorselaarsebaan 1 in Herentals, tel. 014-24 89 02, socialedienstwzc@herentals.be

Op de verkiezing van Nurse of the Year is Dorien Delefortrie van WZC Sint-Anna verkozen tot ‘Zorgkundige van het Jaar 2023’. Zorgverleners zijn één voor één helden. Dat hebben ze de afgelopen jaren meer dan ooit bewezen.

De Nurse of the Year-verkiezing gaat daarom elk jaar opnieuw op zoek naar uitblinkers in drie categorieën: verpleegkundige, zorgkundige en zorgteam. Het is de zevende keer dat deze prijs wordt uitgereikt. Zo’n 100 000 collega’s, patiënten en familieleden mochten hun stem uitbrengen. (EM / Foto PZ Neteland)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten