• 12/07/2024

Putteke Winter in Boom is voorbij, nu volgt Vurige Winteravond in Mechelen

BOOM – Gisteren en eergisteren genoten weer heel wat bezoekers van een betoverende editie van Putteke Winter in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom.

Waar het vrijdag nog een regeneditie was, hadden de bezoekers van zaterdag heel veel geluk met een droge avond. In totaal genoten iets meer dan 12 000 bezoekers van de gezelligheid en meer dan twintig acts en installaties.  Putteke Winter in De Schorre blijft een gezellige winterse wandeling, waarbij het parcours feeëriek verlicht wordt en de mooiste plekjes van het domein extra in de verf gezet worden. Langs het parcours worden de bezoekers verrast door vuur, licht, muziek en dans. Deze editie werd er opvallend veel ingezet op licht- en geluidsinstallaties die doorlopend te zien waren. Zo was er onder meer een lichtopera onder de Libellentent en een projectie met dansers op het water. In het trollenbos was er een psychedelische zone met blacklight, paddenstoelen, rookmachines en zeepbellen. Er werd dit jaar opnieuw met tijdsloten gewerkt. Dit zorgde voor een vlotte doorstroom aan de inkom bij de CST-scan, de ticketscan en op de rest van het parcours. Er konden dit jaar enkel tickets in voorverkoop gekocht worden en dit zal ook voor de editie van 2022 gelden. Noteer alvast vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2022 in je agenda voor de 21ste editie van Putteke Winter.

Op vrijdag 17 december ben je welkom in Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark in Mechelen voor de jaarlijkse Vurige winteravond. Uitzonderlijk zal het evenement dit jaar doorgaan zonder drank- en eetkraampjes op het einde van de wandeling om het zo veilig mogelijk te maken voor de bezoekers

Sommige dieren in het park zijn in winterslaap. De egel is al lang in dromenland en de eekhoorn, die komt enkel nog buiten om een praatje te maken met de gaai. Op deze koude winternacht ben je welkom voor een betoverende wandeling, maar maak de dieren onderweg niet wakker. Volg het pad verlicht met kaarsen, vuurkorven en feeërieke lampjes en geniet van de gezellige wintersfeer.

Er wordt gewerkt met het Corona Safe Ticket (CST+) vanaf twaalf jaar en twee maanden. Zonder een geldige (of scanbare) QR-code en identiteitskaart kun je niet deelnemen. Men voorziet geen testing ter plaatse. Het is verplicht een mondmasker te dragen tijdens het evenement vanaf zes jaar Er wordt gewerkt met tijdsloten. Je kan starten tussen 18.30 uur en 19 uur, tussen 19 uur en 19.30 uur en tussen 19.30 uur en 20 uur.

Deelname is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven. Honden aan de leiband zijn welkom. De sanitaire voorzieningen zijn geopend tijdens de wandeling. Trek zeker warme kledij en stevige stapschoenen aan. Er wordt aangeraden om met de fiets te komen, men voorziet extra fietsparkings aan de hoofdingang. Daar start de wandeling en zal men je  CST scannen. Kom je toch met de auto? Er zijn geen parkeerplaatsen in het park. Maak wel gebruik van de extra parkings die speciaal voor deze avond beschikbaar zijn. Ben je daar geparkeerd? Via ingang Potaardestraat of ingang Hombeeksesteenweg wandel je naar de  de hoofdingang om te starten met de wandeling. Een plannetje met alle parkeermogelijkheden vind je op www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark waar je ook je plaats kan reserveren. (EM / Foto Ron Jaluai)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten