• 12/07/2024

Putte organiseert drie BK’s wielrennen, shoproute en autovrije zondag in Lier

PUTTE – Op zondag 20 augustus strijkt het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg voor elite 2-renners en U23 neer in Putte. Het wordt de eerste etappe van een BK-trilogie in de gemeente.

In Putte werden de voorbije decennia al tal van grote wedstrijden gereden. In 1981 vond er het BK voor profwielrenners plaats, met Roger De Vlaeminck als winnaar. De laatste jaren waren er vijf edities van het Na-Tourcriterium. Ook de Ronde van België (zesmaal) en de Eneco-tour hielden al halt in de gemeente, met ritwinnaars als Tom Boonen, André Greipel en Robbie McEwen. Op 20 augustus is het de beurt aan het Belgisch Kampioenschap wielrennen op de weg voor elite mannen 2 en mannen elite.

Tussen 2023 en 2027 komen er nog drie BK’s en twee Baloise Belgium Tourritten bij. Het hoogtepunt van deze vijf jaren wielergekte wordt het Belgisch Kampioenschap voor elite mannen en vrouwen in 2027. Jeroen De Cuyper (N-VA), schepen van sport: ‘Hiervoor doen we beroep op de expertise van Golazo, de grootste organisator van sportevenementen in België. Zo organiseerden ze vorig jaar nog het BK in Middelkerke.’

Maar het startschot van de Putse BK-trilogie wordt dit jaar al gegeven, op 20 augustus, met twee wedstrijden: om 10 uur strijden de elite mannen 2 voor de tricolore trui en om 14.30 uur de mannen U23. Voor de organisatie van dit wielerfeest doet Putte beroep op de lokale vzw De Putse Sprinters. Maar het gemeentebestuur opent ook zelf een VIP-terras, aan de finishlijn ter hoogte van gemeenschapscentrum Klein Boom. Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester): ‘Iedereen is welkom, een groepje vrienden, een bedrijf met klanten of (groot)ouders met hun (klein)kinderen. Kortom: iedere wielerfan kan dit BK vanop de eerste rij meemaken.’ Info hier

Op zaterdag 2 september organiseert Flair een Flair Chillax evenement in Lier. De redacteurs van Flair gingen op pad en stippelden drie routes uit die je aan de hand van een plannetje zal kunnen volgen.

Neem je de shop-route dan kom je langs unieke winkels en ontvang je vaak korting of een leuke attentie. De proef-route neemt je mee langs de lekkerste hotspots van Lier. De Instagram-route zorgt voor fotogenieke stops zodat je met de beste selfies naar huis kunt.  Verschillende deelnemende handelaars voorzien kortingen, attenties en animaties tijdens dit evenement. De meeste winkels zullen geopend zijn van 10 tot 18 uur. De Flair Chillax Routes plannetjes zijn beschikbaar bij de infostand in de Antwerpsestraat en bij Visit Lier. Info hier

Op zondag 17 september krijgt een deel van de Lierse binnenstad opnieuw een dagje autorust tijdens ‘autovrije zondag’. De straten tussen de Binnennete en Leuvensevest tot de Sionsvest worden autovrij gemaakt en krijgen die dag een nieuwe invulling. Al wandelend of fietsend kan je de mogelijkheden van deze publieke ruimte ontdekken.

Verenigingen en handelaars krijgen een oproep om hier activiteiten te organiseren, iedereen ontdekt wat leeft in Lier en kan daarnaast ook kennismaken met de mogelijkheden van duurzame mobiliteit. Voor bewoners is dit tevens een ideaal moment om sociaal contact in de buurt te herwaarderen, met een buurtfeest(je), kleine tentoonstellingen, geveltuintjes, rustige zithoeken, een babbelbox, een groot dambord of gewoon even genieten van wat stilte en groen. Het betreft het gebied dat bestaat uit de as Berlarij – Berlaarsestraat – Rechtestraat, de Hoge Brug en de St-Jansbrug, het stuk vanaf de Grote Markt (doorgang Florent van Cauwenberghstraat naar Lisperstraat blijft open) tot en met de Vismarkt en tot en met de Zimmertoren, de Werf, de Sionsite en de wijken Bril, Pettendonk en Looks. Het programma wordt momenteel samengesteld en zal binnenkort bekendgemaakt worden. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten