• 15/04/2024

Puike start voor Francis Rombouts (Tielen), mindere voor Arno Van Praet (Puurs) op EPC

TIELEN –  Nog tot zondag 20 augustus vindt in Rotterdam de eerste editie plaats van de European Para Championships, een multidisciplinaire competitie die tien sporten samenbrengt in dezelfde gaststad. Zeventien atleten vertegenwoordigen België in vier disciplines. Er zijn bijna 1 500 atleten uit 45 landen.

Voor atleten die een Paralympische discipline beoefenen, zijn deze Europese kampioenschappen de ideale gelegenheid om een nieuwe stap te zetten op weg naar de Spelen van Parijs 2024. Afhankelijk van de sport kunnen sommige atleten quotaplaatsen voor hun land bemachtigen, terwijl anderen waardevolle punten kunnen verzamelen voor hun Paralympische rangschikking. Er zijn zeventien Belgen aan de slag in badminton, boccia, boogschieten en wielrennen.

Er nemen vier atleten uit de provincie Antwerpen deel. Twee van hen werkten hun poulewedstrijden af in het boccia.

Francis Rombouts (BC2, zie foto) uit Tielen deed dat uitstekend. Hij won tegen de Kroaat Marko Turkovic (5-2) en de Nederlander Bernd Meints (7-2) en speelde gelijk tegen de Griek Alexandros Papadakis (4-4).

Arno Van Praet (BC3) uit Puurs, geassisteerd door Annelot Bervoets, begon met een gelijkspel tegen de Zweed Christoffer Hagdahl en verloor vervolgens van de Griek Grigorios Polychronidis (1-5) en de Portugees Armando Costa (1-4).

Edwin MARIËN

Foto BPC

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten