• 21/05/2024

Psychologische ondersteuning in Sint-Katelijne-Waver en Putte, zingen met Hilde in Berlaar

PUTTE – De infolijn die de gemeenten Sint-Katelijne-Waver en Putte openden na de windhoos van woensdag zal ook dit weekend actief zijn. De gemeenten maakten intussen ook afspraken met het CAW over psychologische ondersteuning voor slachtoffers.

De infolijn die de gemeenten Sint-Katelijne-Waver en Putte na de windhoos van woensdag openden, kreeg op anderhalve dag tijd meer dan 100 telefoontjes.

 De twee gemeenten beslisten daarom om de infolijn ook dit weekend open te stellen. Zaterdag en zondag is de infolijn bereikbaar tussen 9 en 12 uur.

 Speciaal opgeleide vrijwilligers zullen de infolijn bemannen, met ondersteuning van de noodplanningscoördinatoren van Waterkant.

 Een fenomeen zoals een windhoos en de gevolgen ervan kunnen een traumatische ervaring zijn.

 Ben je onder de indruk van de windhoos? Merk je gevolgen in je dagdagelijkse functioneren? Maak je je zorgen over je eigen verwerkingsproces of dit van je naasten?

 Dan kan je terecht bij het CAW. Beide gemeenten maakten daarover de nodige afspraken met deze welzijnsorganisatie.

 Je kan contact opnemen met het CAW per telefoon op 0800 13 500 (elke werkdag tussen 9 en 17 uur) of via e-mail naar onthaal@cawboommechelenlier.be  Het CAW neemt vervolgens telefonisch contact met je op.

Tijdens het weekend is het CAW telefonisch niet bereikbaar. Dringend nood aan een gesprek? Contacteer dan Tele-Onthaal: bel het gratis nummer 106 (24 op 24 uur en zeven dagen op zeven) of chat via www.tele-onthaal.be  (elke avond en woensdag- en zondagnamiddag).

 Het zingen met Hilde Frateur in Berlaar is hartverwarmend. Wie graag zingt is welkom op maandagavonden. Je kan nu reserveren voor één of meer avonden om in groep het plezier van samen zingen met Hilde te beleven. Voor de winterreeks op de zolder van Dolhuis in hartje Berlaar kiest Hilde de mooiste liedjes uit om samen met volwassenen het plezier van meerstemmig zingen te beleven.  Je kan best snel reserveren.

 Hilde Frateur heeft meer dan 25 jaar ervaring in het geven van optredens en leuke zangstages in binnen- en buitenland voor alle leeftijden. Vzw Amazone organiseert stages sinds 1998. De laatste jaren waren vooral de leuke kinderkampen in Het Netepaleis de bekendste activiteiten.

 Hilde leert de liedjes aan op het gehoor. Een avond start met een korte ontspannende stemopwarming. Hilde zingt voor in verschillende stemmen en er ontstaat al snel een mooie samenklank om van te genieten. Je zingt vooral in het Nederlands maar ook liedjes van Hilde, zoals haar Vredestalen of het vrolijke Patata ie Tatoe en liederen die zij mee bracht van haar muzikale winterreizen.  Soms begeleidt zij met accordeon of ukulele. Solo zang is nooit verplicht.

Zulke avond is niet vermoeiend, het zingen geeft je vooral nieuwe energie.  Elke avond eindigt met een leuk lied dat je ook met je kinderen kan zingen. Info en reservatie via  www.hetnetepaleis.be of mail naar hetnetepaleis@gmail.com. Ook op Facebook en Instagram. (EM / Foto Hilde Frateur)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten