• 16/07/2024

Psychiatrisch ziekenhuis lanceert ‘Duffeltje, het Knuffeltje’

DUFFEL – Een kangoeroe in een psychiatrisch ziekenhuis, allesbehalve wat je verwacht.

 

En dat vat het project ‘Duffeltje, het Knuffeltje’ mooi samen. Een opname in een psychiatrisch ziekenhuis is niet enkel een ingrijpende gebeurtenis in het leven van patiënten, maar ook voor hun familie en omgeving.

 

Kinderen voelen zich in die kwetsbare periode vaak erg eenzaam en hebben bijzondere zorg nodig. Tegelijk ziet men dat hulpverleners in de volwassenenzorg zich soms nog ongemakkelijk voelen in het omgaan met kinderen. 

 

Genoeg redenen voor het Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel, één van de grote psychiatrische ziekenhuizen in Vlaanderen, om het warme project ‘Duffeltje, het Knuffeltje’ te lanceren.

 

Hiermee zet men op een bijzondere manier in op een kindvriendelijk psychiatrisch ziekenhuis en het bespreekbaar maken van psychische kwetsbaarheid bij kinderen en jongeren. Kangoeroe-knuffel Duffeltje en het bijhorende prentenboek helpen hierbij en vormen de rode draad doorheen het project.

 De Koning Boudewijnstichting bekroonde ‘Duffeltje, het Knuffeltje’ alvast met een aanmoedigingsprijs in de categorie beloftevolle projecten die zorg in ziekenhuizen warmer maken dankzij informatieverstrekking, luisterbereidheid en begeleiding van de patiënt en familie.

Vandaag organiseerde het psychiatrisch ziekenhuis een feestelijk bekendmakingsmoment voor het grote publiek met kinderactiviteiten, waaronder een voorleeshoek met het prentenboek en de knuffel. 

 

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten