• 24/06/2024

avAnt Provinciaal Onderwijs

Provinciehuis twee dagen lang omgetoverd tot catwalk

ANTWERPEN – Leerlingen uit Mode en Kunstrichtingen van avAnt Provinciaal Onderwijs showen hun eindwerken aan familie, vrienden en genodigden. “Een hoogdag voor de leerlingen van avAnt Provinciaal Onderwijs”, vertelde gedeputeerde Luk Lemmens trots. “Op onze Campus in het Rivierenhof van avAnt vind je de kunstrichtingen van het Provinciaal Onderwijs. Leerlingen krijgen hier alle kansen om hun talenten te ontplooien. En het resultaat daarvan tonen we graag tijdens onze Modeshow en Expo. We zijn bijzonder verheugd dat we hen dit jaar mogen ontvangen in het prachtige decor van het provinciehuis.”

Speciaal voor deze gelegenheid werd een catwalk gebouwd op de eerste verdieping van het Provinciehuis. Leerlingen van de verschillende jaren presenteerden er hun eigen ontwerpen in een wervelende show. Het publiek werd getrakteerd op een spektakel van de bovenste plank, van tijdloze basics tot gedurfde couturestukken, allemaal geïnspireerd op de kleurrijke wereld van eten.

Aan deze show werd negen maanden hard gewerkt, door leerlingen uit 11 verschillende klassen. Van het ontwerp tot de stofkeuze, van het naaiatelier tot de promotie, van de visagiste in de backstage tot de choreografie op het podium. Alles deden ze zelf, onder de professionele begeleiding van hun enthousiaste leerkrachten.

De leerlingen van het 7e jaar Mode ontwierpen ook enkele showstukken, waarvoor ze zich baseerden op haute couture van bekende designers op de catwalk.

De stukken vielen niet alleen in de smaak van familie, ook critici en pers waren enthousiast over het nieuw en aanstormend talent. “Belgische ontwerpers hebben in de hele wereld naam gemaakt en het is nu al duidelijk dat deze jonge, creatieve leerlingen de wereld een stuk mooier zullen maken.” schreef Phia Baruch, redactrice van de Couture Krant uit Nederland.

De modeshow heeft nog een tweede editie op dinsdag 4 juni om 20u. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar. 

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten